L’Ajuntament crea un departament específic per a la captació i la gestió de fons europeus

L’Ajuntament crea un departament específic per a la captació i la gestió de fons europeus

La Junta de Govern aprova convenis amb entitats sociosanitàries del municipi per valor de 43.000 euros


La Junta de Govern Local ha decidit aquest matí la creació d’un departament específic per a la captació i la gestió de fons europeus dins de l’organigrama municipal. El portaveu, Héctor Díez, ha explicat que aquest es dotarà “dels recursos humans i materials necessaris per a treballar les convocatòries actives, però també per a les possibles ofertes que puguen produir-se de noves subvencions europees”, perquè per a ser beneficiari d’aquestes “els ajuntaments hem de tindre ben greixada la maquinària administrativa donada la complexitat dels tràmits i els requeriments de la Comissió Europea”.

El Consistori il·licità, com tots els d’Espanya, s’enfronta actualment a la concessió dels Fons de Recuperació Europea destinats a la mobilitat sostenible, la sostenibilitat ambiental, la digitalització, així com a la modernització del transport públic, ha precisat Díez, que ha dit que el pròxim 30 de setembre finalitza la presentació dels projectes per a la primera convocatòria –que va ser presentada en l’àmbit nacional a Elx el passat dia 3 per la ministra de Transport i Foment, Raquel Sánchez– d’unes subvencions en les quals es basa del Pla de Recuperació del Govern d’Espanya.

L’Ajuntament d’Elx presentarà projectes per a aquesta convocatòria inicial. No obstant això, com ha recordat el portaveu, “després vindran més fons i hem d’estar preparats, amb els tècnics i els recursos necessaris, per a optar a ells amb la major garantia amb la finalitat de rebre totes les subvencions possibles per a la recuperació i la modernització d’Elx”; com en la legislatura passada, que a través de Pimesa l’Ajuntament va aconseguir captar 15 milions dins de l’estratègia EDUSI.

Llum verda a la llicència d’obra per a la restauració del parallamps de la basílica de Santa María

Àrea de Polítiques Inclusives, Igualtat i Drets Socials

La Junta, a més, ha aprovat convenis per valor de 43.000 euros amb entitats sociosanitàries que actuen al municipi. L’Ajuntament concedirà 5.000 euros a l’Associació de Sordcecs d’Espanya (ASOCIDE) per al seu servei de treballador social; 15.000 a l’Associació d’Atenció a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (APSA) per al seu centre de formació i les seues activitats; 20.000 a l’Associació de Persones Sordes d’Elx (APESOELX) per al seu servei de mediació amb persones sordes; i 3.000 a l’Associació de Discapacitats Psíquics Límits i Lleugers (ADIPSI) per a un programa d’ocupació dirigit a persones amb diversitat funcional i cognitiva. “Aquests convenis amb entitats són fonamentals, perquè mitjançant aquests es poden donar suport als diferents serveis per a la formació, l’ajuda i la mediació social amb persones de diferents tipus de diversitat funcional”.

Igualment, s’ha acordat destinar 6.500 euros per a cursos i tallers per als majors del municipi, i que es duran a terme als centres socials amb la finalitat de millorar l’ús de les noves tecnologies, la digitalització, l’aprenentatge de l’ús dels telèfons intel·ligents, el foment de la intel·ligència emocional i la pràctica esportiva a través de diferents disciplines com el taitxí.

Àrea de Gestió Tributària i Financera

Finalment, s’ha donat llum verda a la modificació número 24 del Pressupost de 2021, per generació de crèdits, amb la finalitat de recepcionar tres subvencions de diferents administracions públiques. La primera, de 30.200 euros del Ministeri de Cultura per al I Pla Rector i d’Ús Sostenible de la xarxa de reg tradicional del palmerar il·licità. La segona, de 7.200 euros provinents de la Conselleria d’Igualtat i la FEMP per a la posada en marxa d’una estratègia local de promoció de la salut activa amb el propòsit d’afavorir la salut pública de la ciutadania. I la tercera, de 10.700 euros de la Conselleria d’Educació per als programes de formació de persones desocupades i sense estudis; en concret, per als cursos de fontaneria i d’instal·lador de calefacció.

Àrea d’Urbanisme

Fins a 13 llicències d’obres majors han tirat avant aquest divendres de la Junta de Govern. Cal destacar la referida a la reparació del suport del parallamps de la basílica de Santa María. L’arxipreste del temple ha sol·licitat la llicència per les humitats i el deteriorament per les inclemències meteorològiques que presenta el sustentacle, en un projecte de restauració redactat per l’arquitecte Antonio Serrano Bru. El termini d’execució és de sis mesos.