L’Ajuntament d’Elx ajuda amb més de 2,5 milions d’euros 7.000 famílies vulnerables

L’Ajuntament d’Elx ajuda amb més de 2,5 milions d’euros 7.000 famílies vulnerables

La Regidoria de Drets Socials destina més de mig milió, entre el setembre de 2020 i l’agost passat, al pagament de subministraments dels més necessitats del municipi


L’Ajuntament d’Elx continua treballant per a no deixar ningú enrere. L’edil de Drets Socials, Mariano Valera, ha informat al migdia a la Sala del Consell sobre les prestacions econòmiques oferides a persones individuals i als nuclis de convivència del municipi en situació de vulnerabilitat. Segons les dades oferides, la Regidoria ha ajudat a més de 7.000 famílies amb aquest escut d’emergència social en el període comprés entre setembre de 2020 i agost del present any, al qual s’han destinat més de 2,5 milions d’euros. D’aquesta xifra, 582.000 euros han servit per a pagar els subministraments de 4.000 famílies.

“Aquestes dades confirmen el compromís de l’Equip de Govern amb els més necessitats de la nostra ciutat”, ha valorat el regidor, que ha qualificat l’escut social il·licità de “referent a la província” i ha avançat que es continuarà augmentant la partida de les prestacions “com hem anunciat en diverses ocasions”. “En aquest últim any”, ha afegit, “hem atés les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària, que han exigit i continuen exigint un intens treball dels serveis socials, especialment de l’atenció primària bàsica”.

El programa on es despleguen aquestes ajudes està inserit dins de l’atenció social primària de caràcter bàsic i es configura com l’accés inicial al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, “per tant, és el primer referent per a la prevenció, el diagnòstic i la intervenció”. En concret, en el cas de les ajudes al pagament de subministraments, ha explicat Valera, “la quantia estipulada de cadascuna d’elles és de 150 euros, que es poden sol·licitar i abonar fins a quatre vegades a l’any dins del mateix exercici, prèvia valoració. En aquells casos en què s’estime una quantia major per a impedir el tall del subministrament, se secundaria realitzant el pagament a l’empresa o a l’usuari, depenent de l’avaluació tècnica”.

L’edil de l’àrea, Mariano Valera, reafirma el seu compromís per a augmentar la partida de prestacions econòmiques dirigides a la ciutadania sense recursos

“Des d’aquest Consistori”, ha continuat, “no permetrem que a cap família se li talle la llum per no poder pagar” —referint-se a l’increment de l’energia experimentat a nivell nacional— “pel gran escut social del qual parlava i, sobretot, per la sensibilitat de l’Ajuntament envers aquells que menys recursos tenen”.

També, seguint amb l’electricitat, ha recordat que el Consell de Ministres del Govern d’Espanya ha aprovat un paquet de mesures per a frenar l’escalada de preus produïda per factors del mercat majorista. Disminuir l’impost especial del 5,1% al 0,5%, la pròrroga de la suspensió de l’impost de generació al 7% i la injecció de 900 milions d’euros addicionals de les subhastes de CO₂, són les iniciatives que Moncloa ha tirat endavant en la jornada de hui.

Així mateix, Valera ha indicat que l’emergència sanitària ha impulsat l’aparició de nous col·lectius a Elx que sol·liciten les prestacions a la Regidoria: “Alguns d’ells mai havien entrat en contacte amb els serveis socials, com ara les persones sense llar o els majors en soledat. I altres que han patit un agreujament: els malalts mentals, aquells que perden recursos econòmics, les dones víctimes de violència de gènere, aquells nuclis familiars en conflicte, els malalts per la defunció d’afins, etc.”, ha enumerat.

Valera ha finalitzat la seua intervenció reafirmant l’aposta de l’Ajuntament d’Elx i de l’àrea que encapçala amb les famílies vulnerables de la nostra societat: “Seguirem al costat de totes elles; continuarem treballant i renovant l’escut social del municipi, el qual l’Equip de Govern es compromet a desenvolupar i a ampliar”.