L’Ajuntament d’Elx comença a abonar a 641 persones les ajudes de 150 euros per a pagar l’IBI

L’Ajuntament d’Elx comença a abonar a 641 persones les ajudes de 150 euros per a pagar l’IBI

La regidora de Gestió Tributària, Patricia Macià, destaca que aquestes ajudes “donen un vertader respir a les famílies i són més beneficioses que una baixada dels impostos generalitzada que només beneficia els que més tenen”


L’Ajuntament d’Elx ha procedit a l’abonament d’un nou paquet d’ajudes de 150 euros per a pagar el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Concretament, aquest pagament s’efectuarà a 641 persones en situació de vulnerabilitat per import de 92.000 euros. Així ho ha explicat la regidora de Gestió Tributària, Patricia Macià, que ha detallat que enguany el nombre total de sol·licituds presentades ha ascendit a 9.200; mil més respecte a l’exercici anterior.

Segons ha destacat la regidora, s’ha treballat per a abonar aquestes ajudes abans que tinguera lloc el període voluntari del pagament de l’IBI el pròxim 5 de novembre.

Macià assenyala que la intenció és augmentar la partida en uns 200.000 euros i anuncia que es realitzaran decrets cada una o dues setmanes per a pagar la major quantitat possible abans que finalitze el període voluntari de pagament de l’IBI

Macià ha puntualitzat que es realitzaran decrets cada una o dues setmanes per a pagar la major quantitat possible abans que finalitze el període voluntari de pagament de l’IBI i ha assenyalat que de cara al pròxim Ple la idea és augmentar la partida en uns 200.000 euros.

En 2020 es va pagar 1 milió d’euros i enguany preveu que s’haja de pagar 1, 2 milions. En aquest sentit, la regidora de Gestió Financera i Tributària ha posat de relleu que aquestes ajudes “donen un vertader respir a les famílies i són més beneficioses que una baixada dels impostos generalitzada que només beneficia els que més tenen”.