L’Ajuntament d’Elx convoca per al dijous una concentració en rebuig a les agressions LGTBIfòbiques

L’Ajuntament d’Elx convoca per al dijous una concentració en rebuig a les agressions LGTBIfòbiques

La manifestació tindrà lloc a les 19 hores a la plaça de Baix amb l’objectiu de mostrar el rebuig cap a tota agressió contra les persones LGTBI


L’Ajuntament d’Elx se suma a les concentracions simultànies en 60 municipis del territori espanyol en contra de l’augment de la violència LGTBIfòbica, convocades per la Xarxa Estatal de Municipis Orgullosos. Elx, després de la signatura del conveni amb la Xarxa divendres passat, se suma a la convocatòria que tindrà lloc a la plaça de Baix demà, dijous 16 de setembre, a les 19.00 hores, amb l’objectiu de “mostrar el rebuig cap a tota agressió contra les persones LGTBI i expressar que la ciutat lluitarà per ser un espai segur on ser, estimar i expressar-se lliurement.”

Segons el regidor d’Igualtat, Mariano Valera, “l’augment dels discursos d’odi legitimats en l’esfera pública durant els últims anys ha portat a la polarització dels discursos polítics i socials, les conseqüències de la qual estan sent devastadores en tot el territori espanyol, ja que s’estan produint agressions en diferents municipis del país.”

La Xarxa Estatal de Municipis Orgullosos, en el seu manifest, secunda els següents punts:

• Assumir que la violència cap a les persones LGTBIQ+ i cap a les seues famílies és estructural al país, i que les agressions i els atemptats estan provocant el terror entre aquestes i, en conseqüència, està suposant la retallada real en l’exercici dels seus drets fonamentals.

• Que els partits polítics renuncien a una immoral estratègia de “ideologització” dels drets humans com els que afecten les persones LGTBIQ+ i les seues famílies, i que acceleren l’aprovació de lleis, reglaments i normes per a la seua protecció efectiva.

• Un especial esforç als operadors jurídics per a comprendre la figura del delicte d’odi, estranya al sistema jurídic tradicional, que està portant a la seua omissió per part d’aquests.

• Que els mitjans de comunicació no donen cobertura, per interés ideològic o econòmic, a aquelles persones i organitzacions que fan apologia de la violència cap a les persones LGTBI+ i cap a les seues famílies, emparant-se en un fals dret a la llibertat d’expressió. Si va ser possible la seua aplicació davant la violència etarra ha de ser-ho també davant la LGTBIfòbica.

• La posada en marxa de plans de formació en prevenció i pautes d’actuació davant casos de delictes d’odi dirigits als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, Policies Autonòmica i Local.

L’Ajuntament d’Elx, a través del servei Elx LGTBI, convida tota la ciutadania a sumar-se a aquesta convocatòria per a mostrar el seu rebuig davant la LGTBIfòbia i per fer costat a les persones LGTBI en la seua lluita pel reconeixement dels seus drets humans, el seu dret a la vida lliure de violència i el dret a la llibertat d’expressió de la personalitat i la sexualitat.