L’Ajuntament i el Centre de Transfusions organitzen demà una nova donació de sang al Centre Polivalent de Carrús

L’Ajuntament i el Centre de Transfusions organitzen demà una nova donació de sang al Centre Polivalent de Carrús

La regidora de Sanitat, Mariola Galiana, fa una crida a la solidaritat i a la generositat del poble il·licità “donant sang i salvant vides”


La regidora de Sanitat, Mariola Galiana, ha informat de la convocatòria d’una nova donació de sang promoguda pel Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana de manera conjunta amb l’Ajuntament d’Elx.

L’activitat es desenvoluparà demà, 1 d’octubre, de 17.00 a 20.30 hores al Centre Social Polivalent de Carrús.

Mariola Galiana ha destacat la necessitat de participar en aquesta donació, ja que “la sang és un bé que no es pot fabricar. Per això, les reserves de les quals disposa el Centre de Transfusions depenen completament de la solidaritat dels donants i és imprescindible la col·laboració ciutadana perquè es puga disposar d’un nombre adequat d’unitats de sang perquè els nostres hospitals i els nostres sanitaris puguen continuar treballant”.

L’edil ha recordat que “el tractament d’un gran nombre de malalties necessita de les transfusions de sang. Per això, vull fer una crida a la solidaritat i generositat del poble il·licità donant sang i salvant vides”.

La regidora de sanitat ha destacat que els llocs de donació han sigut desinfectats i preparats per a convertir-se en espais segurs per a realitzar la donació i que el personal sanitari està extremant les mesures d’higiene i d’autoprotecció, i garanteix la perfecta seguretat i desinfecció en les activitats de donació.

Des de la Regidoria de Sanitat s’informa que es pot donar fins tres vegades cada any i que els requisits per a la donació de sang són que en els últims 15 dies no s’hagen tingut afeccions respiratòries o febre; no haver viatjat a un país de risc en la pandèmia COVID-19 en l’últim mes; tindre entre 18 i 65 anys; pesar més de 50 quilos i, en el cas de patir febre o problemes respiratoris en els cinc dies següents a la donació, s’haurà d’avisar al Centre de Transfusions.