L’Ajuntament se suma a “La Gran Consulta” de RTVE per a conéixer l’opinió ciutadana sobre els mitjans de comunicació públics

L’Ajuntament se suma a “La Gran Consulta” de RTVE per a conéixer l’opinió ciutadana sobre els mitjans de comunicació públics

La regidora de Participació, Puri Vives, destaca que “l’objectiu és aconseguir la màxima participació possible i assenyala que els interessats podran votar a través de codis QR que es col·locaran en mupis, autobusos, cartells i altres suports”


L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Participació, s’ha sumat a la iniciativa de “La Gran Consulta” d’RTVE per a conéixer l’opinió de la ciutadania sobre la radiotelevisió pública. La regidora de Participació, Puri Vives, juntament amb el responsable del Departament de Comunicació, Rafa Torres, ha destacat que l’objectiu d’aquesta enquesta és saber quin és el model de televisió que desitja la gent.

L’edil ha assenyalat que aquesta campanya no sols serà analògica, sinó també digital per a arribar a la ciutadania espanyola de totes les edats i es podrà veure en mitjans digitals, en xarxes socials i en les pantalles d’RTVE.

“És la primera vegada que a Espanya es pregunta a la població el paper que poden jugar els mitjans de comunicació públics. “Aquesta iniciativa s’ha fet de manera semblant en altres països com França, Alemanya i Luxemburg.” ha destacat la responsable de l’àrea.

En aquesta campanya participaran els establiments de comerç, hostaleria, restauració i oci d’Elx que vulguen sumar-se a aquesta iniciativa i posar el codi QR de l’enquesta als seus locals. En el municipi també es podran trobar aquests codis en mupis, autobusos i altres suports.

En aquesta campanya, que es prolongarà fins a gener, participaran els establiments de comerç, hostaleria, restauració i oci d’Elx que vulguen sumar-se a la iniciativa

La Gran Consulta es prolongarà fins a gener i s’acompanyarà d’una sèrie d’actes per a recaptar l’opinió de sectors representatius de la societat i actors socials. També comptarà amb unitats mòbils que recorreran la península pròximament. A aquesta iniciativa se sumen un total de 36 ciutats de més de 100.000 habitants, incloent-hi totes les capitals de província i de les quals 3 pertanyen a la Comunitat Valenciana, que són Castelló, València i el municipi d’Elx.

“Aquesta consulta pública conclourà amb la redacció d’un Llibre Blanc d’RTVE. Recollirà les conclusions de l’enquesta i servirà com a base per a la creació de la nova Ràdio Televisió Espanyola que tots els ciutadans volem”, ha ressaltat Vives.

En xarxes socials s’utilitzarà l’etiqueta #LaGranConsulta i l’Ajuntament donarà accés a aquesta a través de la web municipal elche.es i de les xarxes socials de l’organisme.