L’alcalde entrega les claus de l’edifici d’Altabix al rector de la UMHE per a convertir-lo en una residència d’estudiants

L’alcalde entrega les claus de l’edifici d’Altabix al rector de la UMHE per a convertir-lo en una residència d’estudiants

Carlos González destaca que “l’acord aconseguit entre la UMHE i l’Ajuntament posa de manifest l’interés d’ambdues institucions per cooperar en benefici de la ciutat”


L’alcalde, Carlos González, al costat de la regidora d’Universitats, María José Martínez, ha entregat hui al rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE), Juan José Ruiz, les claus de la residència juvenil d’Altabix, per un període de 12 anys prorrogable fins a 75. “Un acord aconseguit entre la UMHE i l’Ajuntament que posa de manifest l’interés d’ambdues institucions per cooperar en benefici de la ciutat, a més del llarg recorregut que s’ha dut a terme des que la universitat es va establir a Elx fa més de 20 anys”, segons ha destacat el regidor il·licità.

En l’acte també han estat presents el vicerector d’Infraestructures de la UMH, Pedro Ginés Vicente, i el vicerector d’Estudiants i Coordinació, José Juan López.

L’edifici, que està situat a l’avinguda d’Alacant, a l’altura de la Ciutat Esportiva, tindrà capacitat per a 57 estudiants i comptarà amb menjador, sales d’estudi i zones d’esplai.

Malgrat les dificultats que s’han tingut per a donar una utilitat a l’edifici, l’alcalde ha destacat que, una vegada que la universitat pose en marxa la iniciativa, la residència complirà una funció social essencial per a la ciutat.

Juan José Ruiz assegura la intenció d’ampliar la utilitat de l’edifici en períodes no lectius a investigadors visitants, a persones desplaçades per activitats puntuals i, fins i tot, a esportistes

Per part seua, el rector ha recordat que actualment totes les ciutats universitàries compten amb residència per a allotjar no sols l’alumnat sinó també el professorat i els visitants. A més, Ruiz ha apuntat la intenció d’ampliar la seua utilitat en períodes no lectius a investigadors visitants, a persones desplaçades per activitats puntuals i, fins i tot, a esportistes que desenvolupen la seua activitat en la institució acadèmica.

Així mateix, el rector ha assenyalat que el propòsit és obrir les portes de la residència el pròxim curs i ha puntualitzat que “l’augment d’estudiants matriculats a la UMH evidencia la necessitat de comptar amb aquesta mena d’instal·lacions que amplien el dret a les possibilitats de desenvolupament de noves estratègies i de projectes d’internacionalització”.

“L’increment de convenis amb universitats estrangeres que afavoreix l’intercanvi d’estudiants fa imprescindible que es compte amb residències per a oferir un servei a aquestes persones”, ha dit Ruiz, que ha revelat l’interés d’algunes empreses que es plantegen construir residències universitàries de major dimensió prop del Campus d’Elx.