L’alcalde i el regidor de Turisme reben a representants de “sommeliers” de tota Espanya amb motiu de la celebració de l’assemblea nacional a Elx

L’alcalde i el regidor de Turisme reben a representants de “sommeliers” de tota Espanya amb motiu de la celebració de l’assemblea nacional a Elx

El regidor il·licità, Carlos González, i l’edil, Carles Molina, es reuneixen amb el president de la UAES, Pablo Martín, el vicepresident de la UAES, Ceferino Cimadevilla, el president de l’ASPA, Francisco Berenguer, el cap de Premsa de la UAES, Luis Neira, i el gerent del Consell Regulador DOP Alacant, Eladio Martín


L’alcalde, Carlos González i el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Carles Molina, han rebut hui a Alcaldia al president de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers (UAES), Pablo Martín, al vicepresident de la UAES, Ceferino Cimadevilla, al president de l’Associació de Sommeliers d’Alacant (ASPA), Francisco Berenguer, al cap de Premsa de la UAES, Luis Neira, i al gerent del Consell Regulador DOP Alacant, Eladio Martín, amb motiu de la celebració de l’assemblea nacional que, per primera vegada, s’està duent a terme a Elx del 13 al 15 de setembre amb la participació d’uns 60 sommeliers de tota Espanya en representació de les associacions provincials i regionals.

En aquesta edició, els experts en vi s’han desplaçat als cellers del Vinalopó Alt i Mitjà per a conéixer en detalls les particularitats i les elaboracions de la DOP Alacant. A més, han pogut visitar localitats com Villena, Petrer, Monòver, el Pinós o Novelda on han pogut conéixer els vins i la gastronomia.

En l’assemblea s’han abordat principalment els temes que preocupen aquest sector professional, tant de present com de futur, començant amb la formació, cada vegada més necessària, i l’acreditació professional de la figura del sommelier. En aquest sentit, l’alcalde s’ha compromés a col·laborar i a donar suport a aquells projectes i iniciatives de l’associació que beneficien Elx i que, al mateix temps, ajuden a divulgar el treball d’aquests professionals.

En l’assemblea s’han abordat principalment els temes que preocupen aquest sector professional, tant de present com de futur, començant amb la formació, cada vegada més necessària, i l’acreditació professional de la figura del sommelier

Un altre dels aspectes que s’ha abordat ha sigut el del Concurs Nacional de Sommeliers que, després de l’aturada de 2020, torna a celebrar-se enguany els dies 20 i 21 d’octubre, de nou en el marc del Saló Gurmets que se celebra a Ifema. Allí es reuniran uns 70 sommeliers de tota Espanya en representació de les diferents associacions provincials i regionals de la UAES amb la finalitat de fer-se mereixedors del títol de Campió que els atorga el dret a participar tant en el Campionat d’Europa com en el Mundial, ambdós organitzats per l’Associació de la Sommelieria Internacional (ASI).

Per part seua, el president de la UEAS, Pablo Martín, ha destacat que la ciutat il·licitana “desperta cada vegada més interés i suposa una gran experiència conéixer el ric patrimoni que atresora”. I per la seua part, el president d’ASECA, Francisco Berenguer, ha assegurat que “hem treballat molt per portar-la a Elx i demostrar l’interés que es viu a la zona entre sommeliers i vins”.

Actualment, la UAES compta amb més de 4.000 sommeliers en tota Espanya, dels quals, més d’un centenar pertanyen a Aseca.

Com a mostra d’agraïment, González ha lliurat a cadascuna de les associacions una dama policromada.