L’alcalde inaugura a Elx el V Congrés Nacional de la Federació Espanyola de Diabetis

L’alcalde inaugura a Elx el V Congrés Nacional de la Federació Espanyola de Diabetis

Carlos González felicita l’Associació de Diabetis d’Elx “per aquests 35 anys d’entrega i dedicació a l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu”


 

L’alcalde, Carlos González, juntament amb la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, ha inaugurat el V Congrés Nacional de la Federació Espanyola de Diabetis, que ha tingut lloc al Centre de Congressos d’Elx, on s’han donat cita més de dos centenars de persones. Un acte al qual ha acudit el president de la Federació Espanyola de Diabetis d’Espanya (FEDE), Juan Francisco Perán, el president de l’Associació de Diabetis de la Comunitat Valenciana (FEDICOVA), Fernando de la Torre, el president de l’Associació de Diabetis d’Elx, Francisco Saez, el director general de Farmàcia Comunitat Valenciana, José Manuel Ventura, la directora General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, Pilar Aparicio i el diputat provincial, Juan de Dios Navarro, així com pacients amb diabetis i els seus familiars, a més de professionals sanitaris experts en aquesta patologia.

La ciutat d’Elx està sensibilitzada amb la diabetis i amb la gran faena que realitzen les associacions, per la qual cosa és un enorme plaer ser amfitrions d’aquesta trobada de gran interés per a millorar el benestar d’aquestes persones”, ha indicat el responsable de l’Equip de Govern, que ha felicitat l’Associació de Diabetis d’Elx “per aquests 35 anys d’entrega i dedicació a l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu i al treball desenvolupat a tota Espanya per cadascuna de les entitats d’àmbit local i del seu voluntariat que han dut a terme un esforç exemplar que hui es reconeix unànimement”.

El Congrés, en aquest any 2021, com ja avança el seu lema identificatiu “Les associacions, més necessàries que mai”, posa a més l’accent en la importància del treball de les 150 associacions, agrupades en 18 federacions autonòmiques, que cada dia estan pendents de la millora de la qualitat de vida dels 6 milions de persones amb diabetis a Espanya.

Per part seua, Aparicio ha advocat per la prevenció dels casos de diabetis i també de les complicacions que la patologia provoca. Un 6,8% de la població espanyola pateix diabetis, d’aquests un 96 són diabetis tipus 2”, segons ha destacat la directora general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat.

Mentrestant, Perán ha agraït el treball de desenes de federacions i associacions i ha assegurat que “treballant tots junts en la mateixa direcció obtindrem més resultats de les nostres demandes i reclamacions”.

L’acte s’ha desenvolupat al Centre de Congressos i ha comptat amb la presència del regidor il·licità, Carlos González, la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, els presidents d’associacions i federacions de diabetis, el director general de Farmàcia Comunitat Valenciana, José Manuel Ventura, i la directora General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, Pilar Aparicio

 

José Manuel Ventura ha qualificat FEDE com “un clar exemple d’empenyiment, de difusió dels principals problemes que afecten les persones amb diabetis i de les necessitats del col·lectiu”.

A més, juntament amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament ha posat a la disposició de la ciutadania un estand per a la realització de proves de glucosa al Centre de Congressos.