L’Associació d’Informadors d’Elx i l’Ajuntament convoquen el I Premi Vicente Verdú de Periodisme i Innovació, dotat amb 6.000 euros

L’Associació d’Informadors d’Elx i l’Ajuntament convoquen el I Premi Vicente Verdú de Periodisme i Innovació, dotat amb 6.000 euros

El certamen, el termini d’admissió del qual finalitza el 29 d’octubre, compta també amb la col·laboració del Màster en Innovació en Periodisme de la UMH


La presidenta de l’Associació d’Informadors d’Elx (AIE), Genoveva Martín, ha presentat aquest matí al costat de la regidora de Cultura, Marga Antón, a la sala municipal del Consell, la primera edició del Premi Vicente Verdú de Periodisme i Innovació, convocat per l’entitat professional periodística i dotat amb 6.000 euros, aportats per l’Ajuntament. També col·labora en el certamen el Màster en Innovació en Periodisme de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), el director del qual, Miguel Carvajal, ha participat també en la presentació.

La convocatòria del Premi Vicente Verdú s’inscriu dins de la celebració dels 50 anys de trajectòria de l’AIE i és un reconeixement a aquest periodista, escriptor i pintor il·licità, que va morir en 2018 i va ser nomenat Fill Predilecte d’Elx. Una iniciativa que l’Ajuntament va secundar des del primer moment i que s’ha vist concretada en l’aportació econòmica de 6.000 euros, la qual cosa el converteix en un dels premis periodístics més ben dotats d’Espanya. Igualment, l’AIE ha signat un conveni amb la Regidoria de Cultura per al manteniment del certamen en les pròximes edicions, així com un protocol amb el Màster en Periodisme i Innovació de la UMH en el mateix sentit.

L’objectiu del premi és reconéixer i incentivar, en una època de profunds canvis en el periodisme, la cerca de la innovació en el tractament de la informació per part del periodista o l’equip que haja fet la millor contribució al desenvolupament de nous tipus de mitjans, continguts, llenguatges i formes de relació amb l’audiència, així com l’aplicació de tècniques innovadores per a tractar d’explicar els canvis socials, polítics, culturals i de qualsevol altra índole que suposen les noves tecnologies en la societat actual.

L’edil ha reconegut la gran labor que realitza l’AIE, “originada amb l’herència de les associacions que la van precedir a la ciutat al llarg del segle XX i que van defensar la protecció i el desenvolupament dels valors ètics de la professió periodística”. La regidora ha agraït el compromís adquirit per part de l’associació davant la impossibilitat de dur a terme aquesta iniciativa l’any passat a causa de la pandèmia i ha afirmat que els diners es van destinar a Benestar Social i Promoció Econòmica.

La regidora de Cultura, Marga Antón, anima els periodistes a participar en aquesta iniciativa perquè la primera convocatòria siga un èxit i pose sobre la taula “l’increïble talent” que hi ha en aquesta professió

Així mateix, Antón ha animat els periodistes a participar en aquest certamen perquè la primera convocatòria siga un èxit i pose sobre la taula “l’increïble talent” que hi ha en aquesta professió.

Per part seua, Genoveva Martín ha informat que podrà participar qualsevol persona major d’edat que residisca o tinga el seu domicili social a Espanya i que estiga vinculada professionalment al món del periodisme, acreditat mitjançant carnet o certificat de pertinença a una associació o col·legi professional i que posseïsca el títol de llicenciatura o grau en Periodisme.

A més, els treballs participants hauran d’haver-se publicat, difós o emés en format imprés o digital (àudio, vídeo o multimèdia) entre l’1 de gener de 2020 i el 31 de març de 2021. El termini de recepció finalitza el 29 d’octubre del present any, el jurat donarà a conéixer la seua decisió durant el mes de novembre i el lliurament del premi tindrà lloc al desembre.

Entre els requisits és essencial que els textos i les sèries de textos tinguen un màxim de 15.000 paraules d’extensió i deu peces en total. Les bases completes es podran consultar en la pàgina web informadoreselche.com

Mentrestant, Miguel Carvajal ha destacat que “al llarg d’aquests anys s’ha demostrat que Elx és una ciutat innovadora i amb aquesta iniciativa es marca una fita perquè, en l’àmbit nacional, hi ha poques iniciatives que reivindiquen el treball periodístic que en l’actualitat està canviant la societat”.

“La innovació en periodisme és intentar contar les coses que fins ara hem estat contant de la forma més eficaç i innovadora possible”, ha explicat Carvajal, que ha agraït el suport de l’Ajuntament i ha desitjat la continuïtat d’aquest certamen al llarg dels pròxims anys per a situar a Elx en el mapa de la transformació social i, al mateix temps, per a visibilitzar la funció que du a terme l’AIE.