Les vacunacions entren en la recta final i Elx ja aconsegueix el 70% de la població immunitzada amb la pauta completa

Les vacunacions entren en la recta final i Elx ja aconsegueix el 70% de la població immunitzada amb la pauta completa

L’alcalde convida a vacunar-se tots els il·licitans que encara no ho han fet i apel·la a la responsabilitat individual com a mitjà per a frenar els contagis

 

Les vacunacions contra el coronavirus estan entrant en la seua recta final i Elx ja aconsegueix el 70% de la població immunitzada amb la pauta completa, un percentatge que, segons explica l’alcalde d’Elx, Carlos González, és fonamental perquè la recuperació econòmica i social aconseguisca arribar a un ritme de creuer en el nostre municipi.

En el poliesportiu del Toscar, on s’han traslladat els equips sanitaris per a deixar lliure les instal·lacions de la Institució Firal Alacantina (IFA) i on es treballa amb total fluïdesa, estan citades aquesta setmana 2.400 persones. L’alcalde convida tots aquells que no han rebut la dosi, bé perquè la rebutgen o perquè no han sigut localitzats, que acudisquen a vacunar-se sense necessitat de cita prèvia perquè “és el millor que es pot fer per a detindre el virus, que continua estant entre nosaltres amb el consegüent risc per a la salut”.

Fins divendres passat, s’havien administrat a Elx un total de 332.777 dosis de les vacunes. La pauta completa l’han rebuda 164.345 persones i les primeres dosis s’han inoculat a 186.498. “Es tracta d’unes xifres que demostren l’eficàcia del treball organitzat per la Conselleria de Sanitat, en col·laboració amb l’Ajuntament il·licità, per a fer front a una de les majors crisis sanitàries que hem conegut”, indica Carlos González.

Quant a la taxa d’incidència acumulada per cada 100.000 habitants, ha baixat fins al 97%, la qual cosa suposa una notable millora respecte a les últimes dates. No obstant això, precisa l’alcalde, “és imprescindible la responsabilitat individual, continuar complint les directrius marcades per les autoritats sanitàries i no confiar-se perquè el virus encara no està extingit i pot fer malbé la tan anhelada normalització de la nostra vida quotidiana”.