Més de 200 persones se citen a Elx en el V Congrés Nacional de la Federació Espanyola de Diabetis

Més de 200 persones se citen a Elx en el V Congrés Nacional de la Federació Espanyola de Diabetis

L’alcalde, Carlos González, destaca que “és una enorme satisfacció que se celebre aquesta iniciativa a la nostra ciutat per l’enorme rellevància que té per a donar visibilitat a tot el col·lectiu de persones amb diabetis, cosa amb la qual estem completament compromesos”


 

L’alcalde, Carlos González, ha presentat juntament amb la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, el president de FEDE, Juan Francisco Perán, el president de la Federació de Diabetis de la Comunitat Valenciana (FEDICOVA), Fernando de la Torre, i el president de l’Associació de Diabètics d’Elx i Comarca (ADEC), Francisco Sáez, la cinquena edició del Congrés Nacional de la Federació Espanyola de Diabetis (FEDE), una trobada que tindrà lloc el dissabte 18 de setembre, al Centre de Congressos d’Elx, i que reunirà més de 200 persones interessades en diabetis, entre experts metges, professionals de l’àmbit de la salut i representants de totes les federacions i associacions que formen part de FEDE, seguint totes les mesures sociosanitàries i preventives fixades per les autoritats amb motiu de la COVID-19.

Durant la jornada, es posaran sobre la taula les necessitats presents i futures del col·lectiu de persones amb diabetis, una patologia que afecta a prop de 6 milions de persones a Espanya, és a dir, al 14% de la població del país. D’aquestes, unes 700.000 resideixen a la Comunitat Valenciana, però només 400.000 estan diagnosticades, la qual cosa suposa que, almenys, entre un 40% i un 50% desconeixen que tenen diabetis; d’ací ve la importància de la implementació de mesures centrades en la detecció precoç.

Amb l’objectiu de posar en valor la labor de les federacions i associacions, el lema triat per a la celebració és ‘Les associacions, més necessàries que mai’, i anirà enfocat a ressaltar la labor que realitzen aquestes entitats en el suport assistencial i formatiu als pacients i als seus familiars.

En paraules de Carlos González, alcalde d’Elx, “és una enorme satisfacció que se celebre el V Congrés Nacional de FEDE a la nostra ciutat per l’enorme rellevància que té per a donar visibilitat a tot el col·lectiu de persones amb diabetis, cosa amb la qual estem completament compromesos”.

La jornada, que tindrà lloc al Centre de Congressos, posarà sobre la taula les necessitats presents i futures de les persones que conviuen amb aquesta malaltia, una patologia que afecta el 14% de la població del país

 

En aquesta línia, Francisco Sáez, president de l’Associació de Diabètics d’Elx i Comarca (ADEC), ha volgut ressaltar durant la roda de premsa que “s’ha triat la ciutat d’Elx per diferents motius i el principal ha sigut per la seua aposta pel teixit associatiu i el magnífic acolliment de les autoritats, a la vegada que mostra una gran sensibilitat cap a la diabetis, cosa que és fonamental per a la defensa dels drets d’aquest col·lectiu”.

Fernando de la Torre, president de la Federació de Diabetis de la Comunitat Valenciana (FEDICOVA), ha intervingut per a subratllar que “les persones amb diabetis d’aquesta comunitat han patit l’impacte de la pandèmia per la COVID-19 i aquest V Congrés és una oportunitat per a posar en marxa les principals línies recollides en l’Estratègia de Diabetis de la Comunitat Valenciana 2017-2021 i així poder ser una referència per a altres comunitats autònomes”.

Per part seua, Juan Francisco Perán, president de FEDE, ha declarat que “aquest V Congrés serà un punt de trobada per a intercanviar experiències, conéixer el treball de les federacions i associacions, unificar els missatges sobre les prioritats de les persones amb diabetis i donar visibilitat a una patologia que requereix un abordatge multidisciplinari per a garantir la qualitat de vida de totes les persones que conviuen amb ella”.

L’esdeveniment, a més, acollirà espais de debat centrats en diabetis, tallers formatius i el lliurament dels guardons dels guanyadors de la VII Edició dels Premis FEDE – Mercedes Sánchez Benito, amb els quals es reconeixen aquelles iniciatives que s’hagen realitzat al llarg de l’últim any, amb especial atenció a totes aquelles desenvolupades a través de suports i/o eines en línia, amb la finalitat de prevaldre aquelles associacions que s’han adaptat al món digital.