Un total de 175 persones actuaran en la XXVI Mostra de Teatre Dama d’Elx que se celebrarà del 14 al 25 de setembre al Gran Teatre

Un total de 175 persones actuaran en la XXVI Mostra de Teatre Dama d’Elx que se celebrarà del 14 al 25 de setembre al Gran Teatre

La regidora de Cultura, Marga Antón, que convida la ciutadania a veure les obres, destaca que les entrades seran gratuïtes i estaran disponibles a través de la web d’Instaticket


Programa de la Mostra de Teatre

Un total de 175 persones actuaran en la 26a edició de la Mostra de Teatre Dama d’Elx que se celebrarà del 14 al 25 de setembre a les 21.00 hores al Gran Teatre. Una iniciativa organitzada per la Regidoria de Cultura en col·laboració de la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, en la qual enguany, com a novetat, predominarà la presència de les dones amb 82 actrius enfront de 42 actors. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora de Cultura, Marga Antón, al costat de la directora de la Plataforma, Consuelo Pérez.

L’edil ha destacat que “la reinterpretació dels clàssics o la tragèdia grega, entre altres, seran les propostes que el públic podrà gaudir per a donar la benvinguda a la tardor”.

Segons ha indicat la regidora, en la clausura del 25 de setembre actuarà Teatre Circ d’Alcoi, un dels grups amateur amb més projecció de la Comunitat Valenciana i es realitzarà l’acte de lliurament dels recordatoris dissenyats per l’artista local Ángel Hernández als grups participants.

Per part seua, Consuelo Pérez ha destacat que aquest any hi ha hagut un increment de grups respecte de l’any passat i que en total són 11 les companyies de teatre amateur d’Elx que participaran en aquest esdeveniment.

“Amb aquesta acció donem l’oportunitat als grups de teatre perquè puguen actuar dins del Gran Teatre i per a demostrar la diversitat que hi ha”, ha indicat la directora de la Plataforma.

En aquesta aquesta edició predominarà la presència de les dones amb 82 actrius enfront de 42 actors i es durà a terme un taller els dies 2 i 3 d’octubre per a totes aquelles persones que vulguen millorar el seu moviment en escena

El dimarts, 14 de setembre, arranca l’edició amb “El llanto de la palmera” de Teatro de las Naciones. Seguidament, el 15 actuarà Taitantos amb “Este año toca… comedia”. El 16 de setembre serà el torn de Cadillac Teatro amb “El diario de Yerma”. L’endemà actuarà Dreamshow amb “Le monde avec des artistes”. El 18 de setembre interpretarà “Bodas de Sangre” la companyia Sentido Macbeth. El dia 19 el públic podrà gaudir de CCCE L’Escorxador + Plataforma amb “Las troyanas”. El 20 actuarà Escola Soms “La jaula” i el 21 ho farà l’Associació de teatre de la Tercera Joventut Anem al Gra amb “Arrugas”. El 22 de setembre actuarà Las siete glorias amb “El premio” i Espai Escènic amb “Cuernos”. Finalment, el 23 de setembre serà el torn de Sàhara Teatre amb “Las criadas” i el 24 Teatreta interpretarà “El triciclo”.

Marga Antón ha convidat la ciutadania a veure aquestes obres i ha informat que les entrades seran gratuïtes i estaran disponibles a través de la web d’Instaticket. Així mateix, els interessats podran conéixer totes les novetats a través d’elche.es i el blog de la Plataforma: laplataformaelx.wordpress.com

D’altra banda, l’edil ha subratllat que es posarà en marxa un taller de “Estratègies per a la realització de coreografies en el musical i la ubicació en l’espai” els dies 2 i 3 d’octubre a l’Ecorxador. Una activitat dirigida pel director i actor Pedro Cardona, dirigida a totes aquelles persones que vulguen millorar el seu moviment en escena i aprendre a utilitzar el cos amb més soltesa i menys rigidesa. El termini d’inscripció està obert fins al 26 de setembre i es podrà realitzar a través de l’email laplataformatalleres@gmail.com. S’haurà de posar com a assumpte “Curs Mostra” i s’haurà de facilitar el nom, els cognoms, l’edat, el número de contacte i un breu currículum teatral.

A més, com és habitual, es durà a terme una exposició associada a la Mostra que es podrà contemplar a partir del 14 de setembre en línia mitjançant un enllaç al blog de la Plataforma. Segons ha explicat Marga Antón, aquesta exposició serà un passeig virtual per a conéixer l’origen i l’evolució de l’espai escènic, des de l’escenari del Gran Teatre fins al teatre grec. “En aquest es donaran a conéixer els diferents elements que el formen, els canvis que s’han donat i aquelles parts que han perdurat en el temps”, segons ha puntualitzat la regidora.