Dues corredores etíops baten el rècord femení de la Mitja Marató Ciutat d’Elx

Dues corredores etíops baten el rècord femení de la Mitja Marató Ciutat d’Elx

Tiruye Mesfin (1.10:52) i Tigst Getnet (1.11:14) aconsegueixen rebaixar la marca en dones de la prova –establit fins ara en 1.14:59–, mentre que Yesica Mas (1.19:28) aconsegueix la tercera posició


 

Dues corredores etíops han batut el rècord femení de la classificació general –establit fins ara en 1.14:59– de la Mitja Marató Internacional Ciutat d’Elx, celebrada aquest diumenge, 10 d’octubre. Concretament, les rècord nacional etíop Júnior Pro Tiruye Mesfin i Tigst Getnet –aquesta última campiona de cross d’Etiòpia–, que han sigut la primera i la segona dona a arribar a meta, situada al passeig de l’Estació, amb unes marques d’1.10:52 i d’1.11:14, respectivament. La tercera a arribar ha sigut la resident a Alacant i subcampiona nacional de 10 Km., Yésica Mas, amb un temps d’1.19:28.

Quant a la modalitat masculina, no s’han registrat rècords, i continua  l’actual marca establida en 1.02:37. Youssef Ben ha completat el primer la totalitat del circuit en 1.04:39, mentre que el dues vegades campió d’Espanya de mitja marató, Houssame Eddi Benabbou, ha quedat segon, ja que ha tardat 1.05:29. John Kurui ha arribat el tercer a la meta, i ha aconseguit un temps d’1.05:52.

Youssef Ben (1.04:39), Houssame Eddi Benabbou (1.05:29) i John Kurui (1.05:52) són els tres primers atletes de la classificació general en modalitat masculina de la 48 edició del circuit il·licità

 

La Mitja Marató Ciutat d’Elx ha comptat amb la participació de l’alcalde, Carlos González, que ha portat el dorsal 469. Després de la prova, el responsable del Govern local ha destacat la bona organització i el compromís dels serveis municipals i dels més de 400 voluntaris. “Cal destacar el nombrós públic, que ha animat els corredors i les corredores i els ha donat força, cosa que ha fet que la mitja marató més antiga del món també siga la més bonica”, ha postil·lat, i ha agraït l’especial implicació del Club d’Atletisme Elx Decatlon.

Igualment, el regidor ha subratllat aquells aspectes que fan de la mitja marató il·licitana un recorregut “singular, ràpid i enormement agradable”, ja que transcorre per gran part del nucli urbà i del palmerar històric Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Un itinerari que ha estat amenitzat amb focs artificials i amb una desena de punts d’animació erigits per la Regidoria de Festes, per la Federació Gestora de Festejos Populars i per l’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx.

Amb més de 2.300 inscrits –208 dones i 1.142 homes–, es dona la circumstància que aquesta quaranté huitena cita de la considerada mitja marató més antiga del món –l’edició inicial data de 1964–, amb els seus 21 quilòmetres i 97 metres, havia d’haver-se dut a terme al març de 2020, si bé la pandèmia va frustrar la seua consecució. “Estem tornant a la normalitat, a poc a poc recuperem els espais que la pandèmia ens va arrabassar. La Mitja Marató de Ciutat d’Elx significa alegria, exercici físic i els seus valors”, ha manifestat González.

“Ha sigut espectacular”, ha valorat l’edil d’Esports, Vicente Alberola, sobre el desenvolupament de la prova. “No podem demanar més. Millor reingrés a la normalitat ací a Elx, impossible”, ha sentenciat i ha qualificat la cita com “una festa” per “tornar a les activitats que ens agraden”.

L’alcalde, Carlos González, acompanyat pels edils d’Esports i de Festes, Vicente Alberola i Mariola Galiana, destaca que el circuit il·licità és un recorregut “singular, ràpid i enormement agradable”

 

Així mateix, el regidor ha informat que la quaranté novena edició, datada per a març de 2022, ja es troba en fase de planificació. I que els objectius de futur passen pel perfeccionament, l’augment del número d’inscrits i la inclusió de la prova en la puntuació internacional de la Federació Internacional d’Atletisme perquè “els atletes tinguen una motivació per a vindre a Elx i baixar temps”.

Finalment, González i Alberola, juntament amb l’edil i amb la reina de les festes, Mariola Galiana i Carolina Irles, han entregat els guardons als vencedors i a les vencedores: un trofeu amb una escultura de la Dama i una magrana –fruit característic del Camp d’Elx– i el premi en metàl·lic de 500, 400, 300, 200 i 100 euros als cinc primers llocs de la classificació general masculina i femenina. Tiruye Mesfin ha obtingut 500 euros addicionals perquè ha guanyat l‘especial al rècord del circuit.