El Centre Aragonés i la Regidoria de Festes recuperen les festivitats de la Verge del Pilar

El Centre Aragonés i la Regidoria de Festes recuperen les festivitats de la Verge del Pilar

L’edil de l’àrea, Mariola Galiana, assenyala que són unes celebracions molt volgudes i apreciades pel conjunt de les veïnes i els veïns d’Elx


La regidora de Festes, Mariola Galiana, acompanyada pel president del Centre Cultural Aragonés, Javier Jarque, han presentat el programa d’actes de les tradicionals Festes del Pilar.

Mariola Galiana ha destacat que “des de la Regidoria de Festes s’ha secundat de manera decidida al Centre Aragonés per a poder reprendre les tradicionals activitats que, des de fa dècades, es dediquen a la Verge del Pilar per part de la comunitat aragonesa d’Elx”.

L’edil ha assenyalat el fet que “han transcorregut dos anys des de l’última vegada que vam poder celebrar aquestes festes tal com les coneixíem. Es tracta d’unes celebracions que són molt volgudes i apreciades pel conjunt de les veïnes i els veïns d’Elx. Per això, és una molt bona notícia que l’evolució positiva de la pandèmia ens permeta tornar a realitzar actes tan estimats com la ronda-serenata o el Festival de Jota”.

Galiana ha recordat que és obligatori l’ús de la màscara per al públic assistent tant en els actes que es duen a terme en recintes tancats com en la ronda-serenata, que tindrà lloc pel carrer.

El president del Centre Aragonés, Javier Jarque, ha manifestat la seua gratitud a la Regidora per l’esforç realitzat des del departament de Festes per a poder tornar a celebrar els actes més destacats d’aquesta festivitat.

Jarque ha declarat que “l’any passat no vam poder celebrar ni la ronda ni el Festival de Jota. Per això, enguany estem molt satisfets per la implicació mostrada des de la Regidoria de Festes que ens ha permés recuperar aquestes celebracions sense deixar de complir, això sí, amb totes les mesures de prevenció”.

La programació d’activitats començarà el dissabte 2 d’octubre amb l’acte del pregó, que tindrà lloc al Centre de Congressos, a les 20.00 hores. En aquesta ocasió, s’ha introduït una variació respecte a anys anteriors i el pregó serà pronunciat pels membres del grup de Jota. En aquest acte es realitzarà la presentació del cartell de les Festes del Pilar 2021, que ha sigut realitzat per Begoña Pérez Valero.

L’activitat continuarà el dilluns 11 d’octubre a les 22.00 hores, amb la Ronda-Serenata a la Verge de l’Assumpció i a la Verge del Pilar que partirà de la seu del Centre Aragónes, al carrer Marqués d’Asprella, fins a la Basílica de Santa Maria, on s’oferiran diverses jotes a la Verge, amb retorn de nou fins a la seu de l’entitat.

Finalment, el dimarts dia 12, a les 10.00 hores, a la Basílica de Santa María, se celebrarà la missa baturra cantada pel grup de jota, en honor a la Verge del Pilar i a les 12.00 tindrà lloc al Gran Teatre d’Elx el tradicional Festival de Jota que cada any el Centre Aragonés dedica al poble il·licità.

Les persones que desitgen assistir tant al pregó com al Festival de Jota han d’efectuar la seua reserva davant al Centre Aragonés, a través del telèfon 600 27 34 37.