El VI Torneig Internacional Elx 7S de Rugbi 7 rep 11 seleccions nacionals de 7 països

El VI Torneig Internacional Elx 7S de Rugbi 7 rep 11 seleccions nacionals de 7 països

La sisena edició del campionat, que se celebra el 16 i el 17 d’octubre, acull 5 seleccions masculines i 6 femenines


El VI Torneig Internacional Elx 7S de Rugbi 7 se celebrarà els pròxims 16 i 17 d’octubre al camp José Antonio Amorós del Pavelló Esperanza Lag. A aquesta edició acudeixen 11 seleccions que es troben entre les capdavanteres del planeta, 6 en categoria masculina i 5 en categoria femenina. En total, participen 230 jugadors als quals cal sumar-los 20 àrbitres i 40 voluntaris encarregats que la logística siga perfecta. Es disputaran un total de 36 partits.

Les seleccions masculines de Rugbi 7 que disputen el torneig són Espanya, França, Irlanda, Alemanya, Bèlgica; als quals se sumen els conjunts russos Zastava –actual campió d’Europa de clubs- i Viator Barbarians. Quant a les seleccions femenines que s’enfrontaran, seran les d’Espanya, Irlanda, Bèlgica i Polònia, a les quals se’ls uneix el Viator Costa Blanca, un combinat de jugadores poloneses, angleses i espanyoles. Tot això en la sisena edició d’un torneig que se celebra en una ciutat “que a més també acollirà durant 15 dies la preparació de les seleccions femenines de França i d’Espanya de rugbi 7 per al pròxim Europeu” tal com ha indicat Vicente Alberola, regidor d’Esports.

Vicente Alberola, regidor d’Esports, ha presentat un torneig que es disputa al camp José Antonio Amorós del Pavelló Esperanza Lag

Aquest torneig s’afronta per part del seleccionador de la modalitat, Pablo Feijoo, com una preparació per a les pròximes World Seven Series, competicions internacionals de seleccions al voltant del món. “Un torneig com aquest amb rivals durs com els que hi ha ens serveix de vertadera preparació per a encarar una de les temporades més dures que es recorden, perquè aquestes s’ajunten amb 2 europeus, els classificatoris per al Mundial i la mateixa Copa del Món”, assenyala Feijoo.

José Luis López, president de la Federació Valenciana de Rugbi, també portarà al torneig els dos combinats nacionals sub 18 de rugbi 7 femení i masculí “perquè aprofiten l’experiència i entrenen amb les absolutes que participen en la competició”.

Han acudit també a la presentació Pablo Feijoo, seleccionador nacional de Rugbi 7, José Luis López, president de la Federació Valenciana de Rugbi, Maurici Benito, tresorer de la Federació Espanyola de Rugbi; i Tomás Espinosa, organitzador de l’esdeveniment

Un campionat del qual el seu organitzador, Tomás Espinosa, afirma que va començar a gestar-se en el moment més dur de la pandèmia, “coordinar-la va ser molt complex però, malgrat això, hem aconseguit portar els millors”.

Potència en Rugbi 7

Les World Seven Series tindran aquest 2022 a Sevilla i Màlaga dos de les seues deu seus, conseqüència que Espanya hui dia es trobe en aquesta modalitat del rugbi en el top 15 mundial “cosa que demostra que ara com ara, Espanya està al més alt nivell en aquest esport” apunta Maurici Benito, tresorer de la Federació Nacional de Rugbi.