Els sectors productius d’Elx reben 10 milions d’euros en ajudes de la Generalitat per a la recuperació

Els sectors productius d’Elx reben 10 milions d’euros en ajudes de la Generalitat per a la recuperació

L’alcalde, Carlos González, explica que un total de 456 autònoms i empreses s’han beneficiat d’aquestes ajudes que pretenen contribuir a la supervivència i a la solvència d’empreses i de negocis


L’alcalde d’Elx, Carlos González, valora molt positivament el fet que Elx haja sigut un dels municipis de la Comunitat Valenciana que més ajudes corresponents al Pla Resistir Plus ha rebut, prop de 10 milions d’euros. González ha recordat que aquestes ajudes van ser impulsades pel Govern d’Espanya a través del Reial Decret –llei 5/2021 de 12 de març, que atorgava a la Generalitat Valenciana un total de 646 milions d’euros.

Tal com ha destacat l’alcalde, “es tracta d’unes ajudes que tenen com a objectiu contribuir a la supervivència i a la solvència de les empreses i dels negocis, així com dels milers de llocs de treball que generen. En definitiva, es tracta de donar suport a la recuperació econòmica després de la crisi de la Covid-19“.

L’alcalde ha explicat que les aportacions econòmiques concedides a empreses i a autònoms d’Elx arriben als 9,95 milions d’euros, una xifra que és la tercera més alta de la província, només per darrere de Benidorm i d’Alacant. Cal destacar que la província d’Alacant acapara un 50% del total d’ajudes de la Comunitat Valenciana.

Aquests 9,95 milions d’euros es reparteixen entre 456 beneficiaris (en total s’han presentat 634 sol·licituds i 178 han sigut denegades).

D’aquests, 216 expedients aprovats corresponen a autònoms, 239 a empreses sense grup consolidat i una a grup consolidat.

Un total de 3.197.000 euros en ajudes s’han destinat al comerç a l’engròs i a intermediaris del comerç (excepte vehicles de motor i motocicletes). Aquestes ajudes a Elx s’han distribuït entre 57 beneficiaris; gran part d’aquests, comercialitzadors de calçat.


El segon major import econòmic s’ha destinat a la indústria del cuir i del calçat. “El sector del calçat ha rebut ajudes per valor de quasi 2,5 milions d’euros que s’han distribuït entre un total de 60 marques, a les quals cal sumar les dedicades a la comercialització del calçat”, ha assenyalat el regidor, i ha apuntat que un total de 5,78 milions d’euros del total repartit per la Generalitat a la Comunitat Valenciana han tingut com a destinació el sector del calçat.

El grup d’activitat relatiu a serveis de menjars i begudes ha rebut més de 1,1 milions d’euros repartits entre 80 beneficiaris i un total de 104 autònoms i d’empreses dedicades al comerç al detall han rebut ajudes per valor de 740.000 euros.

Les agències de viatges, els operadors turístics i les activitats relacionades amb aquests han sigut els destinataris de prop de 200.000 euros, mentre que 138.000 euros s’han destinat a activitats culturals.

Entre altres activitats, també han rebut ajudes la indústria tèxtil, la indústria de la fusta i el suro, les arts gràfiques, la fabricació de cautxú i plàstics, la venda de vehicles de motor i motocicletes i la construcció d’edificis, entre altres.

“Sens dubte, els prop de 10 milions injectats per la Generalitat en forma d’ajudes a les empreses i els autònoms que han vist caure més del 30% el seu volum d’operacions estan suposant una injecció importantíssima per a evitar la desaparició de molts d’aquests negocis i per al manteniment dels llocs de treball”, ha indicat González.

L’alcalde ha recordat que a aquest Pla Resistir Plus se sumen altres impulsats per la mateixa Generalitat, per la Diputació i per l’Ajuntament. “Les administracions estem al costat del ciutadà i de les empreses per a ajudar-los a superar una de les crisis més importants de les últimes dècades”.