José Fuentes representa la unió de l’ànima i el cos de la Verge en el cartell del Misteri de 2021

José Fuentes representa la unió de l’ànima i el cos de la Verge en el cartell del Misteri de 2021

La Casa de la Festa ha acollit la presentació de l’obra amb la presència de l’alcalde, Carlos González; el president executiu del Patronat, Francisco Borja; la regidora de Cultura, Marga Antón; el regidor de Comerç, Felip Sànchez; el president de la comissió de Representacions, Hèctor Càmara, i María Teresa Agulló, membre del Patronat


José Fuentes representa la unió de l’ànima i el cos de la Verge en el cartell del Misteri de 2021. El cartell de les representacions de la Festa de 2021 evoca l’instant en què l’ànima i el cos de la Verge s’uneixen, un moment de l’obra que simbolitza el sentit del Misteri i que no és visible als espectadors.

El cartell ha sigut presentat a la Casa de la Festa, en una roda de premsa en la qual, a més de l’autor de l’obra, José Fuentes, han estat presents l’alcalde, Carlos González; el president executiu del Patronat, Francisco Borja; la regidora de Cultura, Marga Antón; el regidor de Comerç, Felip Sànchez; el president de la comissió de Representacions, Hèctor Càmara, i María Teresa Agulló, membre del Patronat.

L’alcalde ha mostrat la seua satisfacció per recuperar actes d’aquesta índole després del llarg parèntesi que ha suposat la pandèmia, la qual cosa suposa el retorn a la normalitat. “Tornarem a mirar al cel i podrem gaudir del nostre senyal d’identitat per excel·lència”, ha assenyalat González, que ha destacat que “el cartell evoca l’essència del Misteri i plasma com a element central la nostra patrona la Verge de l’Assumpció. A més, posseeix una bellesa sòbria amb un colorit enormement simbòlic i està carregat de solemnitat i recolliment”.

Així mateix, el regidor il·licità ha felicitat l’artista il·licità i ha reconegut la importància que té per a la ciutat des del punt de vista de la seua trajectòria creativa.

El regidor il·licità destaca que “el cartell evoca l’essència del Misteri, posseeix una bellesa sòbria amb un colorit enormement simbòlic i està carregat de solemnitat i recolliment”

El cartell, que va ser finalitzat el 15 d’agost 2019, busca donar forma a allò ocult i representar el moment en què la verge passa d’estar jacent a ascendir als cels. Per a això, en l’obra apareix el braç de Déu que acosta amb la seua mà l’ànima de la Verge a aquesta mateixa; una ànima que, igual que a La Festa, se simbolitza a través d’una nina.

En paraules de l’artista, “he triat una forma de representació on Déu dona vida a la Verge a través del contacte entre les mans, entre l’ànima de la Verge i el cos, perquè al Misteri ambdues estan en posició de rés i l’ànima sembla representar una rèplica de la Verge en xicoteta escala”.

José Fuentes ha assenyalat que “m’he permés evocar en aquest detall la representació de la Capella Sixtina del Vaticà, on el genial Miguel Ángel Buonarotti representa a Déu donant vida a Adán amb el contacte entre els seus dits”.

El regidor il·licità destaca que “el cartell evoca l’essència del Misteri, posseeix una bellesa sòbria amb un colorit enormement simbòlic i està carregat de solemnitat i recolliment”

L’artista il·licità, que resideix actualment a Salamanca, ha elaborat l’obra mitjançant un paper que imita a la porcellana a través d’un complex procés artístic.

Concurs d’aparadors

En el marc de les representacions de la Festa de 2021, el Patronat, en col·laboració amb la Regidoria de Comerç, ha organitzat el cinqué concurs d’aparadors sobre el Misteri d’Elx. L’objectiu és fomentar el coneixement de la Festa i col·laborar en el foment de l’activitat comercial.

Al certamen poden presentar-se totes les empreses que posseïsquen aparador a Elx. La idea a desenvolupar serà al·legòrica al Misteri d’Elx i es podran utilitzar els materials i els objectes que l’empresa considere oportú. Les dates d’exhibició dels aparadors seran, com a mínim, del 22 d’octubre al 7 de novembre.

Per part seua, Felip Sànchez ha destacat la importància que té la Festa com a incentiu per a l’activitat comercial i ha indicat que des de la Regidoria de Comerç es donarà suport a aquesta iniciativa mitjançant la difusió entre els comerciants perquè el major nombre d’establiments possible participe.

Les empreses interessades a participar hauran de presentar el formulari de sol·licitud a la seu del Patronat del Misteri d’Elx, situada a la Casa de la Festa, carrer Major de la Vila 27, o a través del correu electrònic comunicacion@misteridelx.com abans del 22 d’octubre. S’ha d’aportar la fotografia de l’aparador.

Francisco Borja ha informat que el jurat valorarà la creativitat i la innovació, la il·luminació, la composició, els materials utilitzats i l’exposició del mateix producte. El premi consisteix en tres entrades dobles per a la representació del 31 d’octubre per als tres comerços guanyadors.