La Junta de Govern Local tramita deu projectes per valor de 3,3 milions d’euros

La Junta de Govern Local tramita deu projectes per valor de 3,3 milions d’euros

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, explica que hui s’ha adjudicat la redacció del projecte i la direcció d’obra del nou pavelló esportiu de Carrús Oest, així com els treballs de remodelació del jardí d’Andalusia


 

La Junta de Govern Local ha tramitat hui projectes per valor de 3,3 milions d’euros. Així ho ha anunciat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, que es tracta d’un total de deu projectes, dels quals s’ha dut a terme la proposta d’adjudicació de sis i en altres quatre s’ha iniciat la licitació pel procediment de concurs públic.

Licitació de les obres de millora d’accessibilitat en parades de bus

Díez ha explicat que s’ha iniciat la licitació de les obres de millora d’accessibilitat en les parades de bus del carrer Pere Joan Perpinyà.

Aquest carrer compta amb un total de nou parades d’autobús que donen servei a les línies G, I, K1 i K2.

“Concretament, consisteix a dur a terme una actuació similar a la que es va realitzar a l’avinguda de la Llibertat, a l’avinguda Vicente Quiles i a l’avinguda de la Universitat, per tal de dotar aquestes parades d’autobús d’una plataforma d’accessibilitat que permeta, d’una banda, facilitar l’accés dels usuaris a l’autobús i per una altra, contribuir a millorar els punts de parada dels autobusos urbans”, ha explicat l’edil.

El projecte s’emmarca dins de l’Estratègia DUSI (dotada de 30 milions d’euros finançats per fons europeus i per l’Ajuntament al 50%) i compta amb un pressupost de licitació de 340.000 euros i amb un termini d’execució de cinc mesos.

Aquest projecte és complementari al que ja està en licitació per a la creació del carril bici a Pere Joan Perpinyà. “Durant l’any 2022 veurem una transformació molt important d’aquesta avinguda, gràcies a l’incorporació del carril bici i a aquestes obres d’accessibilitat en les parades d’autobús, actuacions que donaran prioritat al transport públic i sostenible i a pacificar el trànsit en aquesta via”.

Ix a concurs nou projecte del carril bici

Héctor Díez ha anunciat que la Junta de Govern ha acordat traure a concurs un nou projecte de carril bici. “Es tracta del projecte d’obres del carril bici que connectarà el carrer Joan Carles I amb l’avinguda de la Universitat d’Elx, fins la font de la Ciutat Esportiva. Un carril bici que transcorrerà al llarg de l’avinguda d’Alacant i que connectarà, en aquest cas, la zona centre (a través del carril bici de Joan Carles I) amb el carril bici de l’avinguda de la Universitat d’Elx (a l’entorn de la Ciutat Esportiva), ha apuntat l’edil, que ha afegit que el pressupost base de licitació és de 471.700 euros i el termini d’execució de quatre mesos.

De la mateixa manera que al carril de bici de Pere Joan Perpinyà, en el seu recorregut no s’eliminaran carrils de circulació ni pràcticament cap aparcament.

“Amb aquesta prolongació del carril bici per l’avinguda d’Alacant i amb la connexió amb l’avinguda de la Universitat, el que fem és connectar el carril bici amb l’entramat central del nucli urbà”, ha assenyalat Díez.

També s’han licitat les obres de millora d’accessibilitat en parades de bus i el nou projecte del carril bici que connectarà Joan Carles I amb l’avinguda de la Universitat
Projecte obres per a la licitació del vessant del Vinalopó i del Molí del Real

La Junta de Govern ha tret a concurs públic el projecte d’obres per a estabilització del vessant del riu i del Molí del Real.

“Fruit del pas del temps i de l’erosió al vessant del Vinalopó, era molt important actuar per tal d’estabilitzar la zona i el Molí del Real amb la finalitat de continuar utilitzant-lo i de garantir el seu manteniment”.

Es tracta d’una obra que té un pressupost de licitació de 170.000 euros i un termini d’execució de tres mesos i que servirà per a consolidar el vessant del Vinalopó i els baixos del Molí del Real. “També permetrà impermeabilitzar la sèquia major del Pantà al seu pas pel Molí del Real i donar un aspecte homogeni amb la resta d’actuacions que estem duent a terme de generació de noves jardineres i de murs de maçoneria”, ha afegit el regidor.

Comprobaciones ladera Molí del Real
Contracte per a subministrament de material per a Parcs i Jardins

Un altre dels contractes que ix a concurs és el corresponent al material de treball per a les brigades de Parcs i Jardins. Ix per un pressupost anual de 60.000 euros i un termini d’execució de dos anys, més dos de pròrroga. “L’objectiu és dotar les brigades de Parcs i Jardins i els palmerers dels mitjans necessaris per al correcte manteniment de les zones verdes”, ha apuntat Díez.

maquinaria parques y jardines - 4
Dotze nous vehicles per a la Policia Local

Pel que fa a les adjudicacions, la Junta de Govern ha procedit a proposar adjudicatari per a la compra de dotze nous vehicles per a la Policia Local.

“Es tracta d’un important contracte amb el qual pretenem continuar modernitzant la flota de vehicles de la Policia Local i apostem per vehicles moderns i més respectuosos amb el medi ambient, que permeten la Policia Local millorar els seus mitjans per a poder desenvolupar la important tasca de vetlar per la seguretat ciutadana”, ha indicat el portaveu, que ha aclarit que es tracta d’un lot amb onze vehicles SUV híbrids per un valor de 447.000 euros i un segon lot d’un furgó per valor de 65.000 euros.

També s’ha procedit a classificar les ofertes del servei de telecomunicacions de l’Ajuntament.

El nuevo modelo de coche de la policía local
Pas decisiu cap al nou pavelló esportiu de Carrús

Dins de l’Estratègia DUSI, la Junta de Govern ha proposat l’adjudicació per a la redacció del projecte de construcció del nou palau dels esports que se situarà en la zona del Cementeri Vell, al costat del centre comercial L’Aljub.

La redacció del projecte i la direcció de l’obra d’aquest s’ha adjudicat per 394.300 euros i el termini d’execució és de 36 mesos.

Adjudicada l’obra per a la remodelació del jardí d’Andalusia

També s’ha adjudicat l’obra de remodelació del jardí d’Andalusia al barri del Toscar.

Es proposa l’adjudicació de l’obra per valor de 188.000 euros i un termini d’execució de 3 mesos.

Es tracta d’una actuació finançada per la Generalitat Valenciana i les obres consistiran en la renovació del principal element de la plaça, que és una pèrgola de quasi 500 metres quadrats; la renovació de la pista central, d’uns 1.300 metres quadrats, amb la col·locació de paviment de diversos colors; la substitució dels jocs infantils per incloure jocs adaptats i inclusius i la col·locació de sòl de protecció en aquesta zona, i finalment, s’actuarà a les pistes de petanca amb un nou tancat.

També s’ha adjudicat el contracte de subministrament i d’equipament de llicències per a la xarxa wifi de l’Ajuntament d’Elx que dona servei a espais públics. S’adjudica per 575.000 euros i un termini de 45 mesos. És finançat per fons EDUSI.

Finalment, s’ha adjudicat el servei de manteniment i de sistemes d’alarma als col·legis públics i als edificis municipals, per 50.000 euros i un termini de dos anys, més dos prorrogables.