Les Clarisses acull ‘Acció Humanitària’, una exposició per a descobrir la cooperació internacional en situacions d’emergència

Les Clarisses acull ‘Acció Humanitària’, una exposició per a descobrir la cooperació internacional en situacions d’emergència

L’edil Mariola Galiana i el president provincial de Creu Roja, Francisco Galván, inauguren la mostra que podrà visitar-se a l’antic convent fins al 28 d’octubre

El claustre del Centre Cultural Les Clarisses ha acollit al migdia la inauguració de l’exposició ‘Acció Humanitària’, sobre com Creu Roja de la Comunitat Valenciana garanteix les condicions bàsiques per a la vida amb dignitat en aquells territoris que han patit emergències.

‘Acció Humanitària’ és un viatge a través de sis panells explicatius i, a més, exhibeix alguns dels utensilis emprats per a assegurar el benestar de les persones que han patit catàstrofes i que mostren els diferents àmbits d’actuació en una intervenció humanitària –Creu Roja ha intervingut en escenaris com Palestina, Ruanda, Líban o Moçambic, entre altres– que parlen de l’allotjament, de l’aigua i del sanejament, de la nutrició i de la seguretat alimentària i de l’atenció mèdica, per a sensibilitzar davant les necessitats bàsiques d’aquells que es troben en una crisi humanitària.

L’edil de Cooperació de l’Ajuntament d’Elx, Mariola Galiana; el president provincial de Creu Roja, Francisco Galván; el president de la comissió autonòmica de Cooperació Internacional de Creu Roja, Carlos Ortega; el delegat especial a Elx de Creu Roja, Antonio Ramón; el director tècnic local a Elx de Creu Roja, Francisco Javier Pavo; la responsable provincial de Cooperació Internacional de Creu Roja, Lidia Ramos, i la vicepresidenta provincial de Cooperació Internacional de Creu Roja, Adelaida Plaza, han assistit a l’obertura d’una mostra que els il·licitans i les il·licitanes podran visitar fins al 28 d’octubre.

“Per a l’Ajuntament i per al poble d’Elx, la cooperació constitueix un dels instruments en els quals treballem amb actuacions d’ajuda a les víctimes tant de desastres naturals com de conflictes armats i també a poblacions en situació de vulnerabilitat. Pretenem garantir la seua subsistència, protegir els seus drets, defensar la seua dignitat i establir les bases del seu posterior desenvolupament, així com la rehabilitació i la construcció de les infraestructures físiques, econòmiques i socials”, ha explicat Galiana, que ha agraït a Galván, Ortega, Ramón, Pavo, Ramos i Plaza la seua assistència.

“L’acció humanitària és l’expressió fonamental de la solidaritat amb les persones afectades per les crisis humanitàries, ja que té com a objectiu protegir, salvar vides, previndre, alleujar el sofriment humà i, per descomptat, atendre les necessitats bàsiques i immediates de la població afectada”, ha continuat l’edil, que ha destacat que l’exposició és una de les accions de sensibilització acordades en el conveni signat entre el Consistori i la Creu Roja “per a la intervenció ràpida i l’ajuda humanitària en situacions d’emergència en l’àmbit internacional”.

Per part seua, Galván ha donat les gràcies al Govern local il·licità pels seus esforços en matèria de cooperació, i l’ha convertit en “un exemple a la província i a la Comunitat Valenciana” i pel conveni especial entre ambdues institucions que “ens permeten ser més eficients i més eficaços per a poder dirigir l’ajuda humanitària on l’Ajuntament considere i canalitzar així la solidaritat de la ciutadania il·licitana”. “En aquests moments de pandèmia”, ha afegit, “les persones que pateixen grans desastres als països més pobres del món són els grans oblidats, i si no fora per la col·laboració d’administracions com la d’Elx, no podríem fer arribar eixa ajuda a aquestes persones”, ha conclòs.

Des de la seua estratègia d’ajuda humanitària i d’emergències, la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament d’Elx ha subvencionat 21 projectes per un import total de 122.812,92 euros, en el període comprés de 2016-2021. Alguns d’aquests s’han desenvolupat en punts calents del planeta, com el Sàhara Occidental, la Franja de Gaza, Mali o Haití. Així mateix, la Regidoria, dirigida per Galiana, ha aportat 10.000 euros al fons d’ajuda emprés per l’Ajuntament destinat als veïns i a les veïnes de la Palma.