Seguretat Ciutadana treballarà amb els productors de la magrana mollar per a previndre furts durant les campanyes agrícoles

Seguretat Ciutadana treballarà amb els productors de la magrana mollar per a previndre furts durant les campanyes agrícoles

L’edil de l’àrea, Ramón Abad, juntament amb el cap de la Policia Local, César Zaragoza, informa que es crearan espais de treball a inicis de la temporada per a planificar les actuacions en la matèria


La cooperativa Cambayas de la Baia va acollir en la vesprada d’ahir la reunió dels regidors de Seguretat Ciutadana, de Pedanies i de Desenvolupament Rural, Ramón Abad, Vicente Alberola i Felip Sànchez –juntament amb el cap de la Policia Local, César Zaragoza– amb integrants de la plataforma ‘Veïns en alerta’ i amb els agricultors i els comercialitzadors de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Granada Mollar d’Elx. L’objectiu va ser conéixer la situació d’un sector que la passada temporada va generar unes vendes de 16 milions d’euros i que van en augment, gràcies a la consideració d’aquest fruit del Camp d’Elx com a gurmet.

Els agricultors van assegurar que els furts són freqüents durant el mes que dura la campanya, la qual cosa suposa un considerable perjuí econòmic no sols per als productors, sinó també, de manera especial, per a les famílies agrícoles i jornaleres, que veuen reduïda la seua única font d’ingressos.

Abad va proposar en la trobada crear espais de treball amb la finalitat de planificar les actuacions policials abans de l’inici de les diverses campanyes agrícoles. Per part seua, Saragossa es va comprometre a reforçar els controls a comerços i a fruiteries que, de manera periòdica, duen a terme la Unitat d’Establiments i Activitats (UEAC) de la Policia Local, així com la vigilància del transport d’aquestes mercaderies per tal de constatar la legítima procedència d’aquesta a través de la seua traçabilitat.