Un emotiu pregó anuncia les Festes del Pilar 2021

Un emotiu pregó anuncia les Festes del Pilar 2021

L’alcalde i la regidora de Festes assisteixen a l’acte que ha tingut lloc al Centre de Congressos i que ha comptat amb actuacions del grup de cant i rondalla ‘Jota’


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, han assistit aquesta nit al pregó del Centre Aragonés amb motiu de les Festes del Pilar, que ha tingut lloc al Centre de Congressos.

Un emotiu acte, després de dos anys sense festes a causa de la pandèmia, en el qual no han faltat actuacions del grup de cant i rondalla ‘Jota’.

Precisament, han sigut els integrants d’aquest grup del Centre Aragonés els encarregats de pronunciar el pregó de les festes del Pilar 2021, ja que enguany no hi ha hagut relleu de càrrecs i continuen sent Daniel Sáez i Helena Sebastián.

Prèviament s’ha presentat el cartell de les Festes del Pilar 2021, realitzat per Begoña Pérez, en el qual plasma la unió entre jotes i palmeres, entre Aragó i Elx.

Tant l’alcalde com la regidora han transmés la seua alegria per tornar a compartir un acte amb la família aragonesa. “Tal com reflecteix en el cartell de festes la seua autora, el Centre Aragonés representa com dues cultures conviuen respectant-se, i com el fet de ser aragonés és compatible amb el de ser il·licità, i viceversa”, ha assenyalat l’alcalde.

Per part seua, el president del Centre Aragonés, Javier Jarque, ha agraït la col·laboració de la Regidoria de Festes per a poder reprendre els actes per a commemorar les festes del Pilar.

Jarque ha recordat que l’11 d’octubre tindrà lloc la Ronda Aragonesa, amb eixida al Centre Aragonés i arribada a la basílica de Santa Maria, on es realitzarà una ‘Jota de Ronda y de baile’ a la Verge de l’Asssumpció.

El 12 d’octubre, al Gran Teatre, se celebrarà el tradicional Festival de Jota; prèviament, a les 10 hores a Santa María, tindrà lloc la missa baturra cantada.