Drets Socials impulsa en més de deu instituts d’Elx un taller de música rap per a conscienciar sobre els problemes de l’alcohol

Drets Socials impulsa en més de deu instituts d’Elx un taller de música rap per a conscienciar sobre els problemes de l’alcohol

El regidor de l’àrea, Mariano Valera, visita les instal·lacions de l’IES Pedro Ibarra, un dels centres educatius on s’està desenvolupant aquesta iniciativa que tindrà lloc durant tot el mes de novembre


Més de deu instituts d’Elx estan impartint, entre l’alumnat de tercer de l’ESO, un taller de música rap per a conscienciar sobre els problemes de l’alcohol. Una activitat, impulsada per la Regidoria de Drets Socials juntament amb la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), a conseqüència del notori increment de consum d’aquesta substància entre els joves. El regidor de l’àrea, Mariano Valera, ha visitat les instal·lacions de l’IES Pedro Ibarra, un dels centres educatius on s’està desenvolupant aquesta iniciativa que tindrà lloc durant tot el mes de novembre

En concret, s’han adherit a aquesta activitat els instituts Joanot Martorell, Cayetano Sempere, Sixto Marco, Montserrat Roig, Carrús, l’Assumpció, Victoria Kent, Nit de l’Albà, Tirant lo Blanc i Torrellano.

Mariano Valera, acompanyat del director de l’IES Pedro Ibarra, Juan Francisco Sánchez, ha explicat que l’activitat està dirigida a alumnes de tercer de l’ESO que podran compondre i interpretar les seues lletres amb missatges saludables i preventius i destaca que “intervindran en edats més primerenques si fora necessari”. L’edil ha agraït la col·laboració dels instituts i ha fet una crida a la joventut perquè “desenvolupe hàbits de vida saludables, ja que en els últims estudis es considera la primera droga d’inici més primerenc entre els escolars”.

Per part seua, el director de l’IES Pedro Ibarra ha agraït la implicació de l’Ajuntament en aquesta campanya i ha puntualitzat que “el consum d’alcohol és terrible per al desenvolupament cognitiu i personal de cada alumne, per la qual cosa, iniciatives com aquestes són cada vegada més necessàries per a solucionar aquest problema”.

L’edil assenyala que l’activitat està dirigida a estudiants de tercer de l’ESO a conseqüència del notori increment de consum d’aquesta substància entre els joves i destaca que “intervindran en edats més primerenques si fora necessari”
Dades Organització Mundial de la Salut

Mariano Valera ha posat l’accent en algunes dades proporcionades per l’Organització Mundial de la Salut que han propiciat a fomentar aquests tallers preventius. Concretament, Valera ha destacat que cada any es produeixen 3,3 milions de morts al món a causa del consum d’alcohol, la qual cosa representa un 5,9% de totes les defuncions. Així mateix, ha assenyalat que “l’ús nociu d’aquest és un factor causal en més de 200 malalties” i ha indicat que “el 5,1% de la càrrega mundial de mobilitat i de lesions és atribuïble a la ingesta d’aquesta mena de begudes”.

També el consum d’aquest té relació amb una sèrie de trastorns mentals i comportamentals, a més de les patologies no transmissibles i els traumatismes o la incidència de malalties infeccioses com ara la tuberculosi i la sida.

En aquest sentit, el regidor ha assenyalat que des del seu departament i la UPCCA d’Elx continuaran treballant per a frenar aquest problema social.