L’Ajuntament avança en les estratègies perquè el turisme es consolide com un dels sectors econòmics més rellevants

L’Ajuntament avança en les estratègies perquè el turisme es consolide com un dels sectors econòmics més rellevants

Visitelche perfila el Pla Estratègic de Turisme i el Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent d’Elx amb els col·lectius públics i privats amb els quals va començar a desenvolupar-los


L’Ajuntament d’Elx a través de Visitelche avança en l’elaboració del Pla Operatiu Estratègic de Turisme, al qual cal sumar un Pla Director de Turisme Intel·ligent d’Elx.

Els dos documents marcaran el full de ruta del desenvolupament turístic d’Elx en els pròxims anys i es consideraran des de l’inici variables tan importants per a la ciutat i per al turisme com la sostenibilitat, l’accessibilitat, la innovació i la governança col·laborativa. L’objectiu és aconseguir que el turisme es consolide com un dels sectors econòmics més rellevants per a la nostra ciutat.

Aquest procés de planificació estratègica busca fer-ho des de la col·laboració i la participació pública i privada i comptarà en la redacció d’iniciatives que tinguen influència directa i indirecta sobre el turisme amb representants d’ambdós sectors.

El procés d’elaboració del Pla Estratègic de Turisme i del Pla de Destinació Turística Intel·ligent es va iniciar el mes de maig amb les primeres sessions de treball amb diferents col·lectius relacionats amb el turisme de la nostra ciutat, així com amb representants i amb tècnics de les diferents àrees de l’Ajuntament d’Elx i amb col·lectius de la societat civil de la ciutat. Amb aquestes taules de treball es pretenia recollir l’opinió dels diferents actors com a punt de partida per a l’elaboració d’aquests documents.

Amb totes les aportacions de les primeres sessions de treball, sumades a les de Visitelche i a les de l’empresa consultora, -Solucions Turístiques-, s’ha procedit a realitzar la recopilació de tota la informació necessària, l’anàlisi de dades i del context turístic actual per a organitzar amb els mateixos col·lectius inicials una segona taula de treball que expose les principals conclusions, els objectius, l’escenari de treball, les estratègies i el pla d’acció per al nou Pla Estratègic de Turisme i per al Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent.

L’objectiu d’aquestes taules de treball és contrastar aquestes propostes, com a pas previ a la redacció definitiva d’ambdós documents.

En les sessions de treball, també ha participat David Giner, Director de Projectes d’INVAT.TUR (Institut Valencià de Tecnologies Turístiques), organisme de Turisme de la Comunitat Valenciana, amb el qual Visitelche manté una estreta col·laboració per al desenvolupament d’aquests projectes.