L’Ajuntament d’Elx millorarà l’accessibilitat i la seguretat a les parades d’autobús del nucli urbà i de les pedanies

L’Ajuntament d’Elx millorarà l’accessibilitat i la seguretat a les parades d’autobús del nucli urbà i de les pedanies

El portaveu municipal, Héctor Díez, destaca que se suprimiran els punts conflictius per a millorar la seguretat viària i s’afavoriran parades més sostenibles que reduïsquen les emissions de CO₂


La Junta de Govern Local ha aprovat la licitació del projecte d’instal·lació de marquesines per a la millora de l’accessibilitat i de la seguretat en parades d’autobús del terme municipal d’Elx. L’actuació compta amb una inversió de 120.000 euros i amb un termini d’execució de tres mesos amb l’objectiu de millorar la qualitat del transport públic tant al nucli urbà com a les pedanies.

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha destacat que les parades seran més accessibles i que estaran dotades de major seguretat viària. A més, ha indicat que se suprimiran els punts conflictius i s’afavoriran parades d’autobús sostenibles, que reduïsquen les emissions de CO₂.

Segons ha explicat el portaveu municipal, la instal·lació de marquesines es durà a terme als següents punts: entre l’avinguda de Novelda i el carrer Vall d’Uixó, a la parada de pedanies de l’Hospital General Universitari i una altra al carrer Andreu Castillejos amb Doctor Ferrán.

D’altra banda, Díez ha afegit que entre aquestes intervencions “està previst també el desplaçament a uns 200 metres de la parada d’autobusos al carrer Eugenio d’Ors, que hi ha actualment, per a instaurar una nova mitjançant plataforma i per a incorporar un panell informatiu de temps de les diferents línies d’autobús”.

Quant a les pedanies, Díez ha puntualitzat que a la Baia es desplaçarà la parada entre els carrers de l’Escola i Joanot Martorrell per a millorar la seguretat viària a la zona.

També a la pedania de Torrellano es realitzaran dues actuacions a la N- 340 i una altra a la parada del carrer Jardí, on s’incorporarà una marquesina.

Depòsit Arxiu Històric Nuevos Riegos El progreso

D’altra banda, l’Arxiu Històric de la Societat Nuevos Riegos El progreso passarà a formar part de l’Arxiu Històric Municipal per un mínim de 25 anys. Un acord al qual s’ha arribat a la Junta de Govern, segons ha destacat el portaveu municipal, que ha indicat que l’arxiu, que està dotat de més de 200 documents, data des de l’any de la fundació de l’entitat en 1906 i consta de llibres majors, de diaris, de llibres d’actes, i de fullets.

Díez ha explicat que “es tracta d’una sèrie de documentació que ha de ser conservada perquè forma part de la nostra història” i passarà a formar part de la secció d’ “Aigua” que contempla l’Arxiu Històric Municipal.

Així mateix, Héctor Díez ha recordat que “aquestes aportacions a l’Arxiu estan sent possibles gràcies a la inversió de mig milió d’euros que es va realitzar la passada legislatura en el seu trasllat definitiu a les dependències situades al carrer Cauce amb nous mitjans materials que han possibilitat tindre espai suficient davant circumstàncies com aquesta que, sens dubte, enriqueixen aquesta unitat administrativa”.

La Junta de Govern aprova que el Consistori s’adherisca a la campanya “Municipis contra el maltractament” per a declarar Elx com a municipi que lluita contra la violència de gènere
Campanya contra la violència de gènere

A més, en vespres del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere, la Junta de Govern ha decidit que l’Ajuntament d’Elx se sume a la campanya “Municipis contra el maltractament”. Una iniciativa promoguda per A3Media i que, en aquest cas, té com a finalitat declarar Elx com un municipi que lluita contra el maltractament i la violència contra les dones. El portaveu de l’Equip de Govern ha aclarit que “amb aquesta campanya Elx es declara municipi de tolerància zero contra la violència de gènere i, a més, es compromet a posar en marxa mesures que visibilitzen aquesta casusa i que, per descomptat, contribuïsquen a eliminar la violència de gènere a la nostra ciutat”.

Díez ha incidit que, entre les mesures posades en marxa per aquesta acció, destaquen moltes que estan contemplades dins del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i algunes d’aquestes contribueixen a donar visibilitat a aquesta qüestió, com ara la senyalització de l’entrada del municipi a través de la senyalització informativa vertical. A més, s’informa, entre altres qüestions molt importants, sobre els serveis d’atenció que es presten, bé des de la Regidoria de Benestar Social o bé mitjançant la Unitat d’Atenció de la Violència de Gènere de la Policia Local d’Elx.

Contracte poda de palmeres

La JGL ha resolt el contracte de la poda de palmeres en via pública, en aquest cas, del lot 1 que va ser adjudicat a la mercantil Mantenimientos Terrestres, la qual mitjançant escrit presentat per plataforma electrònica el 6 d’octubre de 2021, va renunciar a l’execució del contracte.

Dins de les qüestions plantejades per l’empresa, està la impossibilitat de complir amb els temps establits en el pla de treball implantats al Departament de Parcs i Jardins, així com la impossibilitat de donar un acabat a les palmeres, tal com establia el plec de condicions tècniques.

Díez ha aclarit que la mercantil tan sols va actuar en poc més d’una dotzena de palmeres i ha assenyalat que com que l’empresa ha sol·licitat la renúncia sense demanar cap compensació, la Junta de Govern ha decidit resoldre de mutu acord el contracte amb la mercantil Mantenimientos Terrestres i procedir a la devolució de la fiança depositada.

Obres de millora i accessibilitat Centres Socials

Una altra resolució del contracte s’ha dut a terme amb les obres de millora d’accessibilitat i d’adequació de centres socials. En aquest cas, pertany al lot que té a veure amb la instal·lació d’un ascensor per a la seu de l’Associació de Malalts de Pàrkinson. Héctor Díez ha recordat que la mercantil adjudicatària, amb data 15 de juny de 2021, va presentar una renúncia del contracte per impossibilitat d’execució a causa de les modificacions que havia patit el projecte i de l’increment de preu que suposava.

Davant d’aquests fets, la Junta de Govern ha concedit la resolució de mutu acord d’aquest lot del contracte d’accessibilitat en centres socials i ha destacat que l’Ajuntament ja està treballant en un nou projecte, així com en la licitació d’aquest per a poder instal·lar aquest ascensor.