L’Ajuntament licita el projecte per a revitalitzar Carrús Est amb noves zones verdes i amb itineraris per als vianants

L’Ajuntament licita el projecte per a revitalitzar Carrús Est amb noves zones verdes i amb itineraris per als vianants

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, explica que aquesta actuació de 3,9 milions d’euros preveu la construcció d’una passarel·la per als vianants que connectarà Olegario Domarcos Seller amb el vessant el Vinalopó i la Vall Trenada


El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern Local ha acordat hui licitar la redacció del projecte i la direcció d’obra de regeneració de la façana est del barri de Carrús Est. Una actuació que contempla, com a element emblemàtic, la creació d’una passarel·la per als vianants i compta amb un pressupost que ronda els 3,9 milions d’euros.

Segons ha explicat Díez, es tracta d’un dels grans projectes inclosos en l’estratègia Dusi, que es finança amb 15 milions d’euros de fons europeus i altres 15 milions que aporta l’Ajuntament.

“L’objectiu d’aquesta estratègia és revitalitzar barris com ara Sant Antoni, Palmerars o Carrús”, ha apuntat el portaveu, que ha afegit que “en el cas de hui es dona llum verda a licitar la redacció del projecte per a revitalitzar la façana est del barri de Carrús. Un important projecte que pretén donar visibilitat i entitat a la zona del barri que dona al vessant del Vinalopó entre el pont del Ferrocarril i el pont del Bimil·lenari i donar continuïtat al llit entre aquests dos ponts a través d’un itinerari per als vianants que connecte els barris de Porfirio Pascual amb Casablanca. En definitiva, es tracta de donar un aspecte modern i accessible a tota la zona”.

Concretament, es procedirà a la millora de totes les zones verdes existentsa la façana est del barri de Carrús, entre el pont del ferrocarril i el pont del Bimil·lenari, és a dir el vessant del riu i també parcs com el de Porfirio Pascual, així com l’entorn de l’aparcament de Victòria Kent i Pare Palau i la zona més al nord del barri de Patilla. Al mateix temps, també es renoven paviments, es du a terme una urbanització que afavorisca més els itineraris per als vianants.

El Govern Municipal treballa en un nou aparcament al carrer Rocío, al nord de l’aparcament del carrer Pare Palau, on se senyalitzaran més d’un centenar de places d’aparcament

“I, juntament amb tot això, s’aposta per una fita singular com és la construcció d’una gran passarel·la que connecte el corredor verd d’Olegario Domarco Seller (que és una altra actuació de fons Edusi) amb el vessant del riu Vinalopó. Per això, es proposa una passarel·la per als vianants que connecte Olegario Domarco Seller, que passe per damunt del carrer Victòria Kent i que arribe fins el vessant el riu on connectarà amb les actuals passarel·les i amb els itineraris per als vianants de la Vall Trenada”, ha indicat Díez.

Per a la redacció d’aquest projecte i la seua eixida a concurs públic s’ha pressupostat 256.941 euros per a un projecte d’execució que haurà de ser entregat en un termini màxim de huit setmanes. L’obra té un termini d’execució de dotze mesos.

El termini de presentació d’ofertes per als despatxos interessats serà de 20 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació del contracte en la plataforma i en el butlletí oficial.

Héctor Díez ha aclarit que l’actual aparcament de la zona de Victòria Kent i Pare Palau mantindrà totes les places d’aparcament i es millorarà tot l’entorn per als vianants, així com el pavimentat de la zona i es deixarà oberta la possibilitat que en el futur es puga situar allí un aparcament subterrani si fora necessari.

Nou aparcament al carrer Rocío

Héctor Díez ha anunciat que “el Govern Municipal està treballant en un nou aparcament consolidat a Carrús Est, concretament al carrer Rocío, al nord de l’aparcament del carrer Pare Palau, on se senyalitzaran més d’un centenar de places d’aparcament amb el propòsit que la generació d’eixe corredor verd d’Olegario Domarco Seller no supose un problema per als veïns, i contribuirem a la creació d’aparcaments dissuasius al barri”.