L’alcalde confia que la Dama romanga un any a Elx i que aconseguisca atraure un milió de visites

L’alcalde confia que la Dama romanga un any a Elx i que aconseguisca atraure un milió de visites

Carlos González destaca que el Govern Municipal continuarà treballant per a aconseguir aquesta cessió que “permetrà donar resposta a l’anhel col·lectiu dels il·licitans i de les il·licitanes, però també possibilitarà la recuperació econòmica amb l’impuls de l’activitat turística i cultural”


L’alcalde, Carlos González, ha assenyalat que l’objectiu de l’Equip de Govern és que la Dama d’Elx romanga un any a la ciutat i que aconseguisca atraure un milió de visites durant eixe període. El regidor il·licità ha destacat que està a l’espera d’una pròxima reunió amb el ministre de Cultura, Miquel Iceta, o amb qui delegue, per a aconseguir aquesta cessió del bust iber en l’últim trimestre de 2022.

El regidor il·licità ha indicat que “la cessió és molt important per a la nostra ciutat des d’un punt de vista sentimental per a donar resposta a eixe anhel col·lectiu que tenim els il·licitans i les il·licitanes, però també per a possibilitar la recuperació econòmica amb l’impuls de l’activitat turística i cultural”.

“Estem disposats a complir totes les condicions i les exigències tècniques que es posen per part del Ministeri de Cultura i del Museu Arqueològic Nacional per a garantir que la Dama estiga en perfectes condicions”, ha assenyalat l’alcalde, que ha explicat que, a més, s’està treballant en l’adequació del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE), que és l’emplaçament on se situarà la peça, per a poder albergar la seua cessió temporal abrigallada per una gran exposició, que coincidirà l’any vinent amb el 125 aniversari de la seua troballa.

El regidor il·licità assenyala que desconeix les causes que han motivat la directora general de Belles Arts, Lola Jiménez-Blanco, a dimitir i agraeix els seus serveis prestats

En aquest sentit, González ha assegurat que es durà a terme “una transformació, modernització i adaptació” de l’ala oest del palau d’Altamira per a possibilitar que amb eixa actuació la Dama puga estar acompanyada d’entre 30 i 40 peces iberes del jaciment de l’Alcúdia.

Davant la dimissió de la directora general de Belles Arts, Lola Jiménez-Blanco, el responsable de l’Equip de Govern ha assegurat que desconeix les causes que l’han motivat a prendre eixa decisió i ha agraït els seus serveis prestats.

D’altra banda, l’alcalde ha recordat que “el retorn del bust iber en 2006 va ser una decisió controvertida” i està convençut que en la pròxima cessió també hi haurà disparitat d’opinions. “La posició tècnica majoritària durant el temps sempre ha sigut que la Dama no isca de Madrid, però s’ha demostrat que es pot dur a terme la cessió”, ha recalcat González, que ha reiterat que “si la Dama d’Elx va poder vindre en 2006, entenc que no hi ha cap inconvenient objectiu perquè puga vindre en 2022.”

“Quan la Dama va ser a la nostra ciutat, va haver-hi 400.000 visites en sis mesos, de les quals el 80% eren d’estrangers. Això significa que la presencia del bust va alçar grans expectatives, va donar visibilitat a la ciutat i va constituir una palanca de promoció cultural i turística”, ha apuntat González, que ha aclarit que es garantirà el normal funcionament del MAHE. No obstant això, l’alcalde ha destacat que “el museu comptarà de manera temporal amb una exposició de rellevància nacional a la ciutat que obligarà a fer canvis, però valdrà la pena sacrificar una part del contingut expositiu del MAHE per un temps per a convertir Elx en la referència nacional de l’art iber durant un any”.