Les conclusions de la jornada sobre estratègies per a previndre l’addicció al joc s’incorporaran al Pla Municipal de Conductes Addictives de 2022-2025 d’Elx

Les conclusions de la jornada sobre estratègies per a previndre l’addicció al joc s’incorporaran al Pla Municipal de Conductes Addictives de 2022-2025 d’Elx

La cita, que se celebra durant el 24 de novembre al Centre de Congressos, compta amb la conferència del director d’Ordenació del Joc del Ministeri de Consum, Mikel Arana, ha sigut inaugurada aquest matí per l’edil de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, i pel rector de la UMHE, Juanjo Ruiz


Elx torna a ser punta de llança en la lluita contra la ludopatia. La segona edició delFòrum deliberatiu sobre la prevenció de l’abús del joc d’apostes. De l’entorn digital a l’àmbit local, organitzat per l’Ajuntament i per la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE), se celebra durant tota la jornada del 24 de novembre al Centre de Congressos Ciutat d’Elx.

Davant diferents agents acadèmics i socials municipals, autonòmics i nacionals, el regidor de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, i el rector de la UMHE, Juanjo Ruiz, acompanyats pel director d’Ordenació del Joc del Ministeri de Consum, Mikel Arana, han inaugurat l’esdeveniment amb l’objectiu de presentar experiències i de reflexionar sobre les pràctiques de prevenció de l’abús dels jocs d’apostes des de diferents vessants, a més de detectar les principals problemàtiques relacionades amb la matèria des del municipalisme.

També, gràcies als tallers participatius i taules redones, un dels principals objectius de la trobada és “generar propostes i estratègies per a l’abús del joc”, ha destacat Valera; conclusions que “de segur seran útils per a aquest Ajuntament; unes aportacions que recollirem aquest dimecres i que incorporarem en el nostre Pla Municipal de Conductes Addictives de 2022-2025”, segons ha manifestat l’edil, que ha agraït a totes les entitats i les persones que han fet possible la realització d’aquesta segona edició, després de recordar que “la indústria del joc ha crescut a un ritme d’un 20% anual en els últims anys”.

El rector de la UMHE, per part seua, a més de reiterar els agraïments, ha afirmat que més de 600.000 persones són ludòpates al nostre país i que només el 2% reben algun tipus de tractament. “Una de les dades més preocupants és que el 44% d’aquestes persones diagnosticades i tractades tenen menys de 26 anys, cosa que indica l’aparició d’addiccions en edats primerenques, en les quals és fonamental fer una labor de prevenció”; per això ha instat a tractar de retardar l’edat d’inici en el joc. “I en aquells casos en els quals ja s’haja començat, evitar que s’incremente la freqüència i la intensitat”, ha postil·lat.

El fòrum, que ha comptat amb la conferència inicial d’Arana, compta amb la col·laboració de les conselleries de Sanitat i d’Universitats i del Ministeri de Sanitat. El mateix Mariano Valera clausurarà l’esdeveniment aquesta vesprada a les 18.00 hores. A la ciutat d’Elx, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria de Drets Socials i Polítiques Inclusives treballa per a previndre les addiccions, així com en la promoció de la salut i del benestar social a través de programes familiars, educatius i comunitaris.