La Conselleria d’Educació i l’Ajuntament impulsen a Elx una fira de Formació Professional per a potenciar aquesta modalitat educativa

La Conselleria d’Educació i l’Ajuntament impulsen a Elx una fira de Formació Professional per a potenciar aquesta modalitat educativa

L’alcalde, Carlos González, i la regidora d’Educació, María José Martínez, es reuneixen amb el director general de la FP a la Comunitat Valenciana, Manuel Gomicia, amb la finalitat d’adaptar aquest tipus d’ensenyament a les necessitats i a les demandes del mercat laboral


La Conselleria d’Educació i l’Ajuntament continuen treballant en comú per a convertir Elx en un referent de la Formació Professional a la província d’Alacant. L’alcalde, Carlos González, i la regidora d’Educació, María José Martínez, han mantingut una reunió amb el director general de l’FP a la Comunitat Valenciana, Manuel Gomicia, per a impulsar una fira d’FP de cara al pròxim any amb l’ànim de continuar potenciant aquest tipus de modalitat educativa a la ciutat i amb l’objectiu de donar a conéixer la important oferta formativa que hi ha entre els joves.

A més, González, considera necessària l’adaptació d’aquesta mena d’ensenyament a les necessitats i a demandes del mercat de treball tant local com comarcal i ha reconegut el treball que s’està duent a terme per part de la Conselleria per a la creació del futur centre d’FP integrat a La Torreta amb la finalitat que l’alumnat d’ESO i de Batxillerat inicien les seues classes el pròxim 10 de gener.

L’alcalde ha recordat que “Elx és pionera en la posada en marxa del Consell Local de l’FP. Un instrument molt útil per a aproximar oferta formativa a la demanda de les empreses”.

El regidor il·licità destaca que continuen treballant per a convertir l’IES La Torreta en un Centre Integrat d’FP perquè l’alumnat d’ESO i de Batxillerat inicien les seues classes el pròxim 10 de gener

Per part seua, Gomicia ha mostrat el seu compromís per posar en marxa un centre d’FP a la ciutat i ha assegurat que “es convertirà en el centre més potent en el sector industrial i de serveis”.

“Som conscients que l’FP ha d’estar al costat del teixit econòmic i productiu. És un potencial econòmic importantíssim a la Comunitat Valenciana i treballarem al costat de l’Ajuntament perquè les empreses tinguen eixa formació a la carta”, ha assenyalat.

Quant al Consell Territorial, el director general d’FP ha puntualitzat que en total hi ha huit al llarg del territori valencià i ha anunciat que “el mes de gener es constituirà a Elx aquest organisme amb el propòsit de definir el futur i d’analitzar el present de l’FP per a respondre a les necessitats de les empreses.