L’Ajuntament duplica en sis anys les ajudes a entitats socials

L’Ajuntament duplica en sis anys les ajudes a entitats socials

L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, agraeixen a aquestes entitats la labor que realitzen “en el desenvolupament de la nostra política social i d’inclusió dirigides a corregir les desigualtats socials”


L‘alcalde d’Elx, Carlos González, i l’edil de Drets Socials, Mariano Valera, han presentat els convenis subscrits per l’Ajuntament amb entitats d’iniciativa social. Tal com han explicat, per a 2022 hi ha previstos convenis amb un total de 22 associacions del municipi per un valor de 626.000 euros, quasi el doble de la quantitat que es va concedir a aquests col·lectius en el 2016, 362.000 euros.

Càritas, Prevenció de la Sida i la prostitució, Associació d’Esclerosi Múltiple, Menjador Social, Menjador Social comunitat islàmica, Menjador social associació islàmica Al Tafuik, Elche Acoge, Associació arts, cultura i oci, Apsa, Fundació Noray prevenció de drogues, Apaex, Federació de sords, Aspanias, Empleo fundación secretariado gitano, Creu Roja prevenció prostitució, Adipsi, Asfeme, CC OO Integració sociolaboral immigrants, UGT integració sociolaboral immigrants, Associació Espina Bífida, Un Abrazo de luz, Asafan, Fundació Defora, Integra-T, Anoa, Sin límites, Afae, Associació Parkinson, Fundació privada orde mercedari, Apesoelx i Fesford, Associació Consciencia’t i Associació Asocide, són les entitats amb les quals l’Ajuntament col·labora a través de diferents convenis. Un total de 22 entitats, enfront de les 16 amb les quals el consistori tenia subscrits convenis l’any 2016.

Per a 2022 hi ha previstos convenis amb un total de 22 associacions del municipi per un valor de 626.000 euros, quasi el doble de la quantitat que es va concedir a aquests col·lectius en el 2016, 362.000 euros

“Cada col·lectiu, cada associació, és absolutament essencial per a la ciutat i per a les persones destinatàries de la vostra activitat”, ha destacat l’alcalde en la seua intervenció. Carlos González ha afegit que “sou un aliat fonamental de l’Ajuntament en el desenvolupament de la nostra política social, de les nostres polítiques d’inclusió dirigides a corregir les desigualtats socials”.

Tal com ha destacat Mariano Valera, “l’Ajuntament d’Elx, des de sempre, ha apostat per promocionar, per promoure i per potenciar l’associacionisme en la nostra gran ciutat. Aquests últims anys, a través dels procediments legalment establits, ha quedat palés com s’ha anat augmentant, més encara si cap, la cohesió amb les entitats del tercer sector tan necessàries i tan importants per a la ciutadania, mostra d’això són totes i tots els qui hui sou ací present”.

El regidor ha afegit que “la Regidoria d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives continua apostant per la promoció de la iniciativa social, les dades econòmiques de les partides pressupostàries dels últims anys indiquen el camí que ens hem proposat seguir. L’any 2016 es van realitzar convenis per una totalitat de 362.000 euros, en aquest mateix concepte hi ha pressupostats per al pròxim any 2022 la quantitat de 636.000 euros, quasi més del doble… A això s’hi sumen les partides de subvencions per concurrència competitiva (Serveis Socials Generals i Igualtat) amb 105.000 euros. En total, més de 740.000 euros destinats al treball de les tan importants entitats del tercer sector, amb les quals estrényer els llaços per a la intervenció amb la nostra ciutadania i amb l’administració local”.