El Govern i la FEMP premien Elx com a Millor Destinació Turística de Qualitat entre un total de més de 230 ciutats de tota Espanya

El Govern i la FEMP premien Elx com a Millor Destinació Turística de Qualitat entre un total de més de 230 ciutats de tota Espanya

El municipi il·licità obté el tercer guardó en la categoria Millor Destí SICTED 2022, juntament amb Ries Baixes i Alcalá la Real, que se situen en el primer i el segon lloc, respectivament


El Govern, a través de la Secretaria d’Estat de Turisme, i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) han concedit un premi a Elx com a Millor Destinació Turística de Qualitat entre un total de més de 230 ciutats de tota Espanya. La ciutat il·licitana ha obtingut el tercer guardó en la categoria Millor Destí SICTED 2022, juntament amb Ries Baixes i Alcalá la Real, que se situen en el primer i segon lloc, respectivament.

La ciutat està reconeguda des de 2012 com a destí SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins), menció que posa en valor la qualitat d’establiments i de serveis turístics de fins a 36 oficis diferents amb l’objectiu últim de millorar l’experiència i la satisfacció del turista.

Segons ha explicat el regidor de Turisme, Carles Molina, la concessió del premi es realitza a través de la presentació d’una memòria del destí en la qual es valoren, entre altres criteris, l’índex d’eficàcia del destí; el manteniment, la maduresa i la continuïtat dels serveis turístics distingits; l’índex de satisfacció de les enquestes de satisfacció del destí realitzades entre els turistes que visiten la ciutat; les accions de promoció i de difusió del SICTED; així com la integració de SICTED amb projectes de sostenibilitat i d’accessibilitat.

El regidor de Turisme, Carles Molina, arreplegarà la distinció al Centre de Convencions d’IFEMA el dijous 20 de gener, a les 11.00 hores, durant la celebració de la Fira Internacional de Turisme (FITUR)

Des de Visitelche es treballa de manera conjunta amb les empreses del sector turístic i amb els serveis públics que han decidit unir-se a aquest projecte amb la finalitat d’incrementar el nivell de qualitat global del destí i, al mateix temps, per a establir una estructura de gestió permanent que vetle per l’increment de la competitivitat de les empreses turístiques de la localitat.

El lliurament del premi tindrà lloc el dijous 20 de gener a les 11.00 hores, al Centre de Convencions d’IFEMA, durant la celebració de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) i serà recollit pel regidor de Turisme. Actualment, entre els serveis turístics de destí que compten amb la distinció “Compromís de Qualitat Turística” es troben establiments de restauració i d’allotjament, empreses de turisme actiu, de transport, museus i llocs d’interés, taxis, oficines de turisme, el Centre de Congressos, les platges i empreses de serveis turístics com bodegues, almàsseres i guies de turisme. D’aquesta manera es reconeix l’esforç realitzat i el compromís amb la qualitat i amb la millora contínua d’aquestes.