González: “L’obertura de l’IES Vicente Verdú representa el compromís i el treball per la millora de la qualitat de l’educació a Elx”

González: “L’obertura de l’IES Vicente Verdú representa el compromís i el treball per la millora de la qualitat de l’educació a Elx”

Els alumnes d’ESO i BAT de La Torreta s’incorporen aquest dilluns a les classes al nou institut que simbolitza la bona marxa del Pla Edificant al municipi


Els alumnes de secundària i de batxillerat de l’IES La Torreta s’incorporen hui a les classes després de les vacances nadalenques i inauguren així les instal·lacions de l’institut més gran i modern d’Elx, l’IES Vicente Verdú. “L’emblema de l’aposta de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament per la millora de les infraestructures educatives a Elx”, tal com ha indicat l’alcalde d’Elx, Carlos González, que ha destacat la importància que té aquest centre per a avançar en la qualitat de l’ensenyament públic al municipi.

“L’obertura de l’IES Vicente Verdú és un esdeveniment molt rellevant per a Elx, ja que es materialitza el gran esforç que entre tots hem realitzat per a comptar amb aquest institut. Per fi pren cos el treball realitzat per part de la Generalitat Valenciana, de l’Ajuntament, de la comunitat educativa en general i de La Torreta, en particular, centre que ha suportat una pressió extraordinària durant un període superior al raonable i que hui, amb la posada en funcionament d’aquest nou centre, comença a tornar a la normalitat”.

Tal com ha expressat Carlos González, “és un dia per a la història perquè comença a funcionar un nou institut a Elx que resol importants manques i problemes i que, sobretot, simbolitza el compromís i l’esforç que estem realitzant per a millorar les infraestructures educatives al municipi i, per tant, per a avançar i fer un salt de qualitat en l’educació dels nostres fills i de les nostres filles”.

La posada en marxa d’aquest nou centre permetrà reequilibrar l’oferta educativa de la ciutat i eliminar les aules prefabricades de La Torreta

González ha recordat que, encara que ara es du a terme el trasllat de l’alumnat i del professorat d’ESO i de BAT de La Torreta, serà en el curs 2022-23 quan el centre es cree administrativament i funcione a ple rendiment. El pròxim curs es posaran en marxa també els ensenyaments de Formació Professional.

L’IES Vicente Verdú permetrà eliminar les aules prefabricades existents des de fa molts anys a La Torreta, així com reordenar l’adscripció d’aquesta zona i afavorir que les famílies no hagen de desplaçar-se a altres parts de la ciutat. El nou institut ‘Periodista Vicente Verdú’ compta amb 24 unitats de secundària, huit de batxillerat i dos nous cicles formatius de la família d’Alimentació: un cicle mitjà en Rebosteria i Confiteria i un cicle de grau superior en Processos i Qualitat de la Indústria Alimentària, cosa que millora l’oferta formativa de l’FP a Elx.

El centre és el més gran d’Elx i s’alça sobre una parcel·la de 16.000 metres quadrats. L’institut compta, al marge dels aularis amb: edifici annex per a gimnàs i vestuaris; sala d’usos múltiples; 4.000 metres de pistes poliesportives; biblioteca independent connectada amb l’aulari i sala per a l’associació de pares i associació d’alumnes, entre altres estades.