González valora positivament el descens de l’atur en 2021 en més de 4.000 persones, “la qual cosa demostra la solidesa de la recuperació econòmica a Elx”

González valora positivament el descens de l’atur en 2021 en més de 4.000 persones, “la qual cosa demostra la solidesa de la recuperació econòmica a Elx”

L’alcalde d’Elx destaca que és la major caiguda anual de les últimes dues dècades i la segona millor dada des de la crisi de 2008, a més, en l’últim mes l’atur s’ha reduït en quasi mil persones


“Sense cap mena de triomfalisme, perquè mentre hi haja una sola persona a Elx que vulga treballar i no trobe ocupació no podrem estar satisfets, és indubtable que la dada d’atur de desembre és excel·lent i la xifra d’aturats amb la qual acaba l’any és realment positiva”, ha assegurat l’alcalde d’Elx, Carlos González, que ha valorat molt positivament que l’any 2021 s’haja tancat amb 23.027 persones en atur, 4.148 persones menys que en 2020.

Tal com ha destacat el regidor, que es troba en aïllament domiciliari després de donar positiu per Covid, es tracta del major descens anual de les últimes dècades (descensos recents: 2015, -3141; 2016,-2069; 2017, -1677; 2018, -1465; 2019, -526; 2020 ,+4209 i 2021, -4127). A més, la dada d’atur amb la qual acaba 2021 és la segona millor de la sèrie històrica des de la crisi de 2008.

Reduir la desocupació en quasi 1.000 persones en l’últim mes, un 4 per cent, és una xifra rècord desconeguda a la nostra ciutat fins ara. Juntament amb això, una reducció acumulada de més de 4000 persones durant un any, que suposa un 15 per cent, és també una xifra inèdita, que mai s’havia produït”, ha assenyalat Carlos González.

“Aquestes dades demostren que estem en un entorn de recuperació en el qual els nostres sectors econòmics han fet bé les coses i en el qual les administracions hem pres les decisions oportunes i necessàries, tant de suport al nostre teixit productiu com d’estímul de l’activitat econòmica”.

L’alcalde explica que “aquestes dades són la prova que estem en un entorn de recuperació en el qual els nostres sectors econòmics han fet bé les coses, han sabut llegir el moment econòmic i adoptar decisions encertades; i que les administracions, tant la Generalitat com l’Ajuntament d’Elx, hem pres les decisions oportunes i necessàries, tant de suport al nostre teixit productiu en un primer moment com d’estímul de l’activitat econòmica després”.

Carlos González assenyala que “la caiguda de l’atur de 2021 absorbeix el brutal increment de la desocupació experimentada en 2020, ocasionada per l’emergència sanitària” i destaca que “la xifra d’atur de desembre és ja millor que la prèvia a la pandèmia, al març de 2020”.

A més, apunta que, inusualment, l’atur cau més entre les dones, 553, que entre els homes, 393.

“Estem davant la segon millor dada d’atur de la sèrie històrica des de juny de 2015, quan vam arribar al govern municipal. La baixada d’atur acumulada des de juny de 2015 és ja superior als 6200 aturats”, ha indicat el regidor.