La Conselleria de Cultura trau a licitació la reforma de l’hort del Gat amb un pressupost que ronda el milió d’euros

La Conselleria de Cultura trau a licitació la reforma de l’hort del Gat amb un pressupost que ronda el milió d’euros

L’alcalde d’Elx, Carlos González, destaca que amb aquesta actuació la Generalitat compleix amb un altre dels seus compromisos a la ciutat i assenyala que l’objectiu és revertir la situació d’abandó que patia aquest immoble i destinar-lo per a activitats tant culturals com relacionades amb les festes


La Conselleria de Cultura ha tret a licitació la reforma de la casa hort del Gat amb un pressupost de més de 998.000 euros per a transformar-la en un nou espai destinat a associacions festeres i culturals de la ciutat. L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha destacat que amb aquesta actuació la Conselleria compleix amb un altre dels seus compromisos a la ciutat.

“Amb aquest nou pas es pretén frenar el procés de deteriorament que va començar quan l’anterior govern va tancar l’Estació Phoneix i va abandonar l’edifici”, ha assenyalat el regidor il·licità, que ha puntualitzat que “la intenció és destinar-lo a la creació d’una seu per a col·lectius del món de la cultura i de la festa”.

Així mateix, González ha indicat que “es tracta de retornar-li la vida a aquest immoble i de recuperar un dels horts més emblemàtics d’Elx i posar-lo de nou al servei de la ciutat”.

Concretament, aquesta actuació es durà a terme en dues fases. La primera consistirà en la reforma de l’immoble que se centra en la redistribució interior parcial de la planta baixa i total de la planta primera, per a adaptar l’edifici a un ús administratiu i cultural amb sala d’actes, sala de reunió i d’exposicions. A la planta soterrani s’actuarà per a reforçar els pilars, les bigues i els cairats. També es durà a terme una millora i la recuperació de l’hort. La presentació d’ofertes es podrà realitzar fins al 31 de gener.

González ha qualificat l’inici d’aquesta licitació com “una bona notícia per a Elx, ja que la rehabilitació d’aquest edifici suposarà la creació d’un punt de trobada d’entitats festeres i culturals d’Elx, així com el fet de donar-li una rentada d’imatge a aquest hort tan emblemàtic”.