La Germandat de Sant Agatàngel celebra la festivitat del patró d’Elx amb el Pregó i la Novena en el seu honor

La Germandat de Sant Agatàngel celebra la festivitat del patró d’Elx amb el Pregó i la Novena en el seu honor

L’entitat comunica a l’Ajuntament la seua decisió de celebrar la festivitat, però sense la processó ni la tradicional festa en la carpa annexa a la parròquia


La regidora de Festes, Mariola Galiana, ha comunicat la decisió de la Germandat de Sant Agatàngel de realitzar el seu tradicional pregó, ja que l’any passat no van poder realitzar-lo, i suspendre la processó que tradicionalment se celebra en honor al patró d’Elx en el primer cap de setmana de febrer. Així li ho ha comunicat el president de la germandat José Caravaca, i el rector, Francisco Soler, en la trobada que han celebrat a l’Ajuntament d’Elx.

Galiana ha manifestat el seu respecte a aquesta decisió i ha agraït el seu treball per a adaptar les seues festivitats a la situació actual perquè la ciutadania puga celebrar aquesta festivitat. També ha desitjat a la Germandat que molt prompte puguen tornar a recuperar les tradicionals activitats en honor al sant.

S’incorpora com a novetat la celebració de la Novena a Sant Agatàngel i la recuperació dels Gojos al sant que daten del segle XIX

D’igual forma, la regidora ha informat que la Germandat de Sant Agatàngel commemorarà la celebració del sant que és el patró d’Elx des de l’any 1683, amb el pregó de la festivitat, que se celebrarà el dissabte 29 de gener a les 20.30 hores en la parròquia, i que serà pronunciat pel sacerdot il·licità Don José Juan Valero Maciá que desenvolupa el seu ministeri com a missioner a Uganda.

Igualment, el dia 6 de febrer se celebrarà la Missa Solemne en honor a Sant Agatàngel Màrtir a les 11.30 hores en la parròquia que finalitzarà amb una coetà en honor al patró.

Com a novetat, enguany s’ha incorporat als actes en honor al sant la celebració de la Novena a Sant Agatàngel , que se celebrarà des del 28 de gener al 5 de febrer tots els dies a les 19.15 hores en el temple parroquial.

Dins de la celebració de la Novena s’ha recuperat el cant dels Gojos a Sant Agatàngel, que està datat a mitjan segle XIX i ha sigut descobert en un document gràcies al treball de recerca dut a terme pel rector i per José Payá. Durant els treballs de recopilació dels Gojos s’ha descobert igualment l’oració pròpia de la Missa del sant, que es desconeixia fins ara i que s’incorporarà a la celebració de la Missa del dia 6 de febrer, amb la que aquesta celebració adquirirà una major propietat per al sant.

Mariola Galiana ha agraït a la comissió d’investigació el descobriment trobat ja que són d’una important magnitud i ha manifestat que “amb la incorporació dels Gojos i l’oració de Sant Agatàngel contribueix a posar en valor més si cap al patró d’Elx”.

A més, el 3 de febrer, festivitat litúrgica de Sant Agatàngel, es dispararà una coetà en el seu honor des de la parròquia.