La Policia Local d’Elx i la Guàrdia Civil detenen un home a Atzavares per robar gossos en diversos camps

La Policia Local d’Elx i la Guàrdia Civil detenen un home a Atzavares per robar gossos en diversos camps

L’amic del propietari de dos dels animals va reconéixer els cans i va alertar els agents de seguretat municipal


La Policia Local d’Elx i la Guàrdia Civil van detindre el diumenge 2 de gener un home a la partida d’Atzavares per robar gossos en diversos camps. El cos de seguretat municipal va ser alertat per un veí del lloc quan va veure un desconegut passejant amb dos cans pertanyents, presumptament, a un amic seu. El sospitós va relatar als agents locals i a efectius de la Guàrdia Civil de Santa Pola, que es van personar posteriorment, que els animals eren d’un conegut.

Els policies van procedir a efectuar les comprovacions pertinents i va donar la casualitat que un dels amos es trobava en eixe moment interposant una denúncia en dependències de la Benemèrita de Santa Pola pel robatori d’eixe gos i de dos més. Un altre afectat va manifestar que li havien sostret el seu gos dins de la seua finca completament tancada, per la qual cosa, igualment es disposava a denunciar-lo.

Una vegada a les instal·lacions de l’Institut Armat, el sospitós va reconéixer que es va emportar als dos gossos esmentats per la persona que va requerir la presència dels policies locals.

Per això, l’home va ser detingut per robatori amb força. Després de les oportunes investigacions de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, l’endemà els agents van acudir al domicili del presumpte lladre i van trobar els dos gossos. Una vegada comprovada la identitat dels animals mitjançant xip, es va personar al quarter santapoler el seu legítim propietari, i li va lliurar aquests.