L’Ajuntament d’Elx rep una injecció de més d’1,7 milions per a contractar desocupats, facilitar l’accés a l’habitatge i donar suport a activitats extraescolars

L’Ajuntament d’Elx rep una injecció de més d’1,7 milions per a contractar desocupats, facilitar l’accés a l’habitatge i donar suport a activitats extraescolars

Les subvencions, que són concedides per administracions públiques com la Diputació, la Generalitat i l’Estat, estan destinades també a impulsar el Programa de Prevenció d’Addiccions de la Regidoria de Joventut


L’Ajuntament d’Elx ha rebut una injecció de més d’1,7 milions d’euros d’administracions públiques com la Diputació, la Generalitat i l’Estat per a contractar desocupats, facilitar l’accés a l’habitatge i donar suport a activitats extraescolars. La Junta de Govern Local ha aprovat la modificació número 1 del Pressupost 2021 prorrogat per generació de crèdits que es divideix en diverses subvencions. Així ho ha anunciat aquest matí el portaveu municipal, Héctor Díez, que ha detallat cadascuna d’aquestes.

La primera s’ha rebut per part de la Conselleria d’Habitatge per valor de 315.925 euros dels quals són aplicables a aquest pressupost 165.925. Es tracta d’una ajuda per a donar suport a l’accés a l’habitatge a famílies sense recursos i a aquelles persones que hagen experimentat un desnonament o siguen víctimes de violència de gènere.

Viviendas_rehabilitación

També es concedeixen dues subvencions per part de LABORA (Servei Valencià d’Ocupació i Formació). Una d’aquestes per valor de 662.389 euros per a contractar persones desocupades majors de 30 anys a través del programa Ecovid que té la finalitat de reforçar diferents departaments municipals; i una altra de 631.318 euros per a impulsar el programa EMPUJU que persegueix la contractació de joves amb formació superior.

A més, dins d’aquesta modificació pressupostària, la Secretaria d’Estat de Sanitat, ha destinat 59.273 euros al Programa de Prevenció d’Addiccions de la Regidoria de Joventut per a previndre el consum de drogues entre la població, mentre que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha aportat 12.000 euros amb el propòsit de contribuir en els treballs d’exhumacions de represaliats i víctimes de la Guerra Civil. Héctor Díez ha assenyalat que aquesta última subvenció se sumarà als fons amb els quals ja comptava el Consistori per a traure un nou plec d’actuacions de 34.000 euros amb la finalitat de completar els treballs que es van començar en l’aljub vell.

Ocupació

La Junta de Govern també ha sol·licitat una nova subvenció a LABORA per a la implementació i el desenvolupament del programa EMPACE 2022-2023 amb el propòsit de posar en marxa un pla formatiu destinat a persones desocupades. Segons ha detallat Díez, l’objectiu és dotar a aquest col·lectiu d’eines i de les habilitats necessàries per a la cerca d’ocupació a través dels mitjans digitals. El programa està dotat de 237.547 euros, dels quals se sol·licita una subvenció de 160.000 euros i l’Ajuntament es compromet a afrontar la quantitat restant de 77.547 euros.