L’Ajuntament proposa traslladar l’obertura comercial del Diumenge de Rams i del Dia de l’Assumpció al 25 d’abril i al 14 d’agost

L’Ajuntament proposa traslladar l’obertura comercial del Diumenge de Rams i del Dia de l’Assumpció al 25 d’abril i al 14 d’agost

El regidor de Comerç, Felip Sànchez, explica que aquest ha sigut un dels assumptes tractats en el Consell de Desenvolupament Comercial en el qual s’ha presentat també la memòria d’activitats de la Regidoria


L’Ajuntament d’Elx proposa modificar la proposta de la Generalitat sobre festius d’obertura i planteja traslladar l’obertura dels comerços del 10 d’abril (Diumenge de Rams) al 25 d’abril i deshabilitar el 15 d’agost, Dia de l’Assumpció, i en el seu lloc permetre l’obertura el 14 d’agost, atés que es produeix concurrència de festius d’obertura i és obligatori obrir un dia. Amb això s’aconsegueix no augmentar el numere de festius d’obertura lliure permesos a l’any.
Així ho ha explicat el regidor de Comerç, Felip Sànchez, que ha indicat que aquest ha sigut un dels assumptes abordats en el Consell de Desenvolupament Comercial celebrat aquesta vesprada al Centre de Congressos.

“Hui hem tractat primerament fer una memòria de les activitats realitzades al llarg de 2021. Com ja sabem, ha sigut un any complicat per les circumstàncies de la Covid i malgrat això s’han realitzat moltíssimes activitats de dinamització comercial”.

A més, aquesta vesprada ha tingut lloc la presentació d’una ‘Guia de comerç i hostaleria sostenible’ realitzada entre la Regidoria de Comerç, la Regidoria de Medi Ambient i la Plataforma de l’Hostaleria Il·licitana “per a donar unes pautes a tots aquests negocis amb la finalitat que puguen desenvolupar la seua activitat d’una manera més respectuosa amb el medi ambient i contribuir amb això a tota la societat”.

“Com és habitual a l’inici de l’any, hem vist els festius d’abertura lliure”, ha explicat Sànchez, que ha afegit que “hi ha diverses peticions, tant per la part de les grans superfícies, com per la part dels supermercats per a fer uns canvis i des de la Regidoria de Comerç el que no volem és ampliar el nombre de festius d’obertura”.

El regidor de Comerç, Felip Sànchez, explica que aquest ha sigut un dels assumptes tractats en el Consell de Desenvolupament Comercial en el qual s’ha presentat també la memòria d’activitats de la Regidoria

Per això, el que es procedirà és a traslladar l’obertura del 10 d’abril, que és el Diumenge de Rams, al dia de Sant Vicent (25 d’abril) per a evitar que aquest dia es puga obrir. En el cap de setmana de Sant Vicent hi ha peticions d’obertura per part de grans superfícies i supermercats. A l’haver concurrències de festius traslladem l’obertura del Diumenge de Rams al Dia de Sant Vicent, per a evitar aquesta concurrència de festius i, a més, facilitar que el Diumenge de Rams no s’òbriga”, ha indicat el regidor. A més, ha afegit que “també fem un altre canvi que és que el dia 15 d’agost, és un festiu nacional i demanem que es deshabilite i traslladar aquesta obertura que hem de mantindre perquè hi ha concurrència de festius al diumenge 14 d’agost. Amb això facilitem que aquest dia, que és el dia gran de les nostres festes, els comerços romanguen tancats”.

Sànchez ha aclarit que el canvi del 10 d’abril es decideix per Junta de Govern “perquè són canvis amb una festivitat local” i el canvi la deshabilitació del dia 15 i l’habilitació del dia 14, “sí que la sol·licitem a la Conselleria, però estem convençuts que se’ns concedirà aquest canvi”.