L’Ajuntament recupera la cavalcada de Reis amb un nou itinerari que recorrerà els carrers més amplis de la ciutat

L’Ajuntament recupera la cavalcada de Reis amb un nou itinerari que recorrerà els carrers més amplis de la ciutat

A partir de demà, a les 9.00 hores, es posaran a la venda 11.500 localitats, 3.000 seients més que en anys anteriors, que es podran adquirir a través de la plataforma Instaticket i a les casetes instal·lades a la plaça de l’Algeps, al passeig de l’Estació i al quiosc de flors del carrer Reina Victòria


Elx ja està preparada per a rebre les seues majestats el pròxim 5 de gener. Així ho ha anunciat la regidora de Festes, Mariola Galiana, que ha informat que dimarts, 4 de gener, a partir de les 9.00 hores, es posaran a la venda 11.500 localitats, 3.000 seients més que en anys anteriors, que es podran adquirir en línia a través de la plataforma Instanticket i de manera presencial a les casetes que s’instal·laran a la plaça de l’Algeps, al passeig de l’Estació i al quiosc de flors del carrer Reina Victòria.

Venta de entradas online

La tradicional cavalcada, en la qual participarà l’Associació de Patinadors d’Elx, xanquers, titelles, fade màgiques, i més de 20 personatges de Star Wars, així com un magnífic espectacle circense tindrà un recorregut diferent i partirà a les 19.00 hores des del parc Pedro Zerolo i discorrerà per l’avinguda de Novelda, continuarà pels carrers Jordi Joan i Vicent Blasco Ibáñez per a recórrer el cor de la ciutat fins a arribar al palau d’Altamira i finalitzar al carrer Mestre Albéniz.

Galiana ha explicat que “enguany s’ha triat un recorregut més llarg de l’habitual, que discorrerà pels carrers més amplis i amb les voreres més amples de la ciutat, per la qual cosa, s’ha pogut incrementar el nombre de cadires que eixiran a la venda. L’objectiu d’aquests canvis ha sigut generar espais més amplis i oberts per a vetlar per la seguretat dels assistents i d’eixa manera complir amb les noves normatives i amb les recomanacions per a aquests esdeveniments.

Així mateix, ha recordat que les casetes tancaran a les 14.00 i obriran novament a les 17.00 fins a les 20.00”. No obstant això, Galiana ha assenyalat que existeix la possibilitat que les entrades s’esgoten al matí, per la qual cosa ha recomanat acudir al més prompte possible.

La regidora ha destacat que en ambdues modalitats es podran adquirir un màxim de deu tiquets per persona. A més, Galiana ha indicat que els patges reials han arribat a la ciutat perquè els més xicotets puguen entregar-los les seues cartes carregades d’il·lusions i de desitjos. Podran fer-ho a la fira de Nadal hui i demà, 4 de gener ,des de les 11.00 fins a les 14.30 i de 17.00 fins a les 21.00 hores.

El 5 de gener a les 10.30 les seues Majestats, Gaspar, Melcior i Baltasar arribaran a la nostra ciutat i se’ls farà la recepció al palau d’Altamira, on els xiquets podran traslladar-los personalment els seus desitjos de 10.30 a 14.00 hores.

La regidora de l’àrea, Mariola Galiana, assenyala que els més xicotets podran entregar-los les seues cartes als patges reials a partir de hui a la fira de Nadal. I el 5 de gener tindrà lloc la recepció als Reis d’Orient a les 10.30 del matí al palau d’Altamira

A més, l’edil ha revelat alguns dels mítics personatges que desfilaran durant la cavalcada com ara Pinotxo, Pep Consciències, els protagonistes de Marvel o de Transformers.

Galiana també ha anunciat que amb la finalitat d’evitar concentrar tothom després de la cavalcada en un sol espai, enguany no es representarà l’adoració dels Reis a Traspalau, que tenia lloc quan finalitzava.

Dispositiu de Seguretat

L’edil ha assenyalat que participaran en la cavalcada al voltant de 525 persones entre els espectacles, músics, ballarines i els diferents personatges que intervenen.

Per a vetlar per la seguretat del recorregut i per la de les persones es desplegarà un dispositiu policial i de protecció civil de més de 200 persones.

A aquests caldria sumar-los més de 100 efectius entre personal de seguretat privada i d’organització, que estaran vetlant a l’interior de tota la desfilada, perquè transcórrega amb total normalitat.

Per tant, enguany es comptarà amb més de 300 persones que vetlaran per la seguretat i pel correcte desenvolupament de la cavalcada.