L’Associació Romeria de Sant Antoni suspén els actes tradicionals en honor al patró dels espardenyers i dels animals

L’Associació Romeria de Sant Antoni suspén els actes tradicionals en honor al patró dels espardenyers i dels animals

L’Associació comunica a l’Ajuntament la seua decisió de cancel·lar la tradicional romeria, la processó, la benedicció dels animals i la foguera


La festivitat de Sant Antoni, patró dels espardenyers i dels animals, se celebrarà enguany a l’interior de la parròquia amb diferents actes litúrgics. La regidoria de Festes ha manifestat la seua comprensió davant la decisió de l’Associació Romeria de Sant Antoni de suspendre els actes tradicionals en honor al sant a causa de la situació sanitària.

Tant la regidora de Festes, Mariola Galiana, com la presidenta de l’Associació, Leonor Navarro, han indicat que l’objectiu de la cancel·lació d’aquests actes és protegir les persones davant esdeveniments multitudinaris en els quals no es pot garantir l’ús de la màscara, com és el cas de les diferents trobades gastronòmiques que envolten la celebració, com ara el tradicional esmorzar, el repartiment de coca o el concurs de paelles.

La regidora de Festes, Mariola Galiana, ha manifestat la seua comprensió davant la cancel·lació d’unes celebracions que comporten gran nombre de trobades gastronòmiques que són incompatibles amb l’ús de la màscara i en les quals no es poden adoptar les mesures necessàries per a preservar la seguretat dels participants

L’associació ha comunicat a l’Ajuntament la seua decisió de suspendre la tradicional romeria, així com la processó, la benedicció dels animals i la foguera. No obstant això, segons ha explicat la regidora, “es mantindran els actes religiosos que se celebren a l’interior de la parròquia”. El dia 17, festivitat del Sant, se celebrarà la missa en memòria dels difunts a les 19 hores. El tridu es desenvoluparà els dies 21 i 22 de gener a les 20.00 hores, i el diumenge 23 a les 12.00 hores. A les 14.00 hores es dispararà una traca com a final de festes.

A més, tant la representant de l’entitat com la regidora de Festes han fet una crida als veïns de Sant Antoni i al públic en general perquè, en aquest any, no es realitzen les tradicionals fogueres i les paelles als voltants de l’ermita i de la parròquia”.