Les Regidories de Comerç i de Medi Ambient impulsen una guia per a acostar la sostenibilitat a restaurants i a establiments comercials d’Elx

Les Regidories de Comerç i de Medi Ambient impulsen una guia per a acostar la sostenibilitat a restaurants i a establiments comercials d’Elx

El regidor de Comerç, Felip Sànchez, destaca que “aquesta iniciativa sorgeix de la Plataforma d’Hostaleria i té com a objectiu conscienciar i proporcionar informació perquè aquests locals es convertisquen en negocis sostenibles”


L’Ajuntament d’Elx, a través de les Regidories de Comerç i de Medi Ambient, ha impulsat juntament amb la presidenta de la Plataforma d’Hostaleria, Paqui Solves, una guia per a acostar la sostenibilitat a restaurants i a establiments comercials del municipi. La publicació és un manual pràctic i esquemàtic de fàcil consulta que pretén ser una eina útil per a les pimes de la localitat i per això, s’orienta a proposar bones pràctiques que, per la seua simplicitat i baix cost, servisquen per a obtindre resultats ràpids i una alta rendibilitat, tot això sense afectar el normal desenvolupament de l’activitat dels negocis.

Segons ha explicat el regidor de Comerç, Felip Sànchez, “aquesta iniciativa va dirigida tant als empresaris i als proveïdors com als clients i té com a objectiu conscienciar i proporcionar informació perquè aquests locals es convertisquen en negocis sostenibles”. A més, l’edil ha assenyalat que el disseny de la guia segueix criteris de sostenibilitat des d’una perspectiva econòmica, social i mediambiental.

Per la seua part, la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha incidit en què perquè la ciutat aconseguisca la distinció com a Capitalitat Verda Europea és necessària la implicació de tots els sectors de la societat. En aquest sentit, ha reconegut “la gran labor de la Plataforma d’Hostaleria per començar a introduir la sostenibilitat en el seu dia a dia”. Així mateix, ha puntualitzat que “el que es busca és assessorar i facilitar als professionals del sector que puguen triar les opcions menys contaminants mentre realitzen la seua activitat quotidiana.

La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, explica que “el que es busca és assessorar i facilitar als professionals del sector que puguen triar les opcions menys contaminants mentre realitzen la seua activitat quotidiana”

En el cas dels subministraments, en la guia es donen consells sobre com fer més eficient el negoci des del punt de vista energètic amb la il·luminació, el consum de gas i d’aigua o la climatització.

Díez també ha explicat que als proveïdors se’ls ofereix els materials més respectuosos amb el medi ambient i a més s’aconsella com fer un empaquetat més ecològic.

Finalment, la presidenta de la Plataforma d’Hostaleria ha destacat que la idea va nàixer de l’interés dels associats per tindre una hostaleria més sostenible. Solves considera que aquesta guia és molt útil i fàcil d’utilitzar amb la finalitat de contribuir a reduir l’impacte mediambiental.