L’IES Vicente Verdú obri les seues portes i posa fi a més d’una dècada de massificació i d’aules prefabricades a La Torreta

L’IES Vicente Verdú obri les seues portes i posa fi a més d’una dècada de massificació i d’aules prefabricades a La Torreta

La regidora d’Educació, María José Martínez, i el director territorial d’Educació, David Vento, assisteixen a l’inici de les classes al nou institut al qual s’han traslladat, de moment, prop de 600 alumnes d’ESO i de BAT


La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Elx, María José Martínez, i el director territorial d’Educació, David Vento, acompanyats per la directora de l’IES La Torreta, Esther Montesinos, han assistit aquest matí a l’obertura de l’IES Periodista Vicente Verdú. Allí han iniciat hui les classes, després de la tornada de les vacances de Nadal, l’alumnat i el professorat de secundària i de batxillerat de l’IES La Torreta.

D’aquesta manera, comença a funcionar una de les infraestructures més demandades per la comunitat educativa de la ciutat i pels veïns del barri del Pla. Un institut que per fi és una realitat després de més d’una dècada d’espera i que permetrà reordenar el mapa educatiu de la ciutat, així com acabar amb les aules prefabricades de La Torreta i amb els llargs desplaçaments de molts estudiants a altres punts de la ciutat lluny del seu barri.

El nou institut, el més gran i modern d’Elx, és una realitat després de més d’una dècada d’espera i permetrà reordenar el mapa educatiu del municipi

Amb una inversió d’11 milions d’euros, l’IES Vicente Verdú és l’obra més important del Pla de Renovació d’Infraestructures Educatives que la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Elx estan duent a terme al municipi. Hui ha obert les seues portes per a albergar part de l’alumnat del massificat La Torreta, l’ha descongestionat i ha permés així eliminar els seus barracons. L’IES Vicente Verdú començarà a funcionar com a institut nou (amb ESO, BAT i FP) el pròxim curs 2022-23.

“En primer lloc, vull posar en valor i agrair tota la comunitat educativa de l’institut de La Torreta i, en representació d’ells, a la seua directora, Esther Montesinos, que ha sigut l’artífex que hui l’alumnat de La Torreta puga estar ja gaudint de les instal·lacions d’aquest nou centre educatiu”, ha destacat Martínez, que ha afegit que “ha sigut un treball de tots, però especialment ella és la que ha portat i ha encapçalat el trasllat i ara els nostres xics i xiques estan gaudint d’aquestes instal·lacions”. A més, ha agraït David Vento l’estreta col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament que ha fet possible que aquest centre siga una realitat, a més del gran nombre d’actuacions realitzades a través del Pla Edificant.

La regidora ha dit que, des de l’Ajuntament, s’han posat els mitjans necessaris perquè les classes s’iniciaren hui en aquest nou centre amb major presència policial a primeres hores del matí per a evitar problemes de trànsit. A més, ha anunciat que des de Mobilitat s’està duent a terme un estudi per a veure les freqüències d’autobús urbà que cal mantindre o que cal reforçar a conseqüència de la posada en marxa d’aquest nou institut, el més gran i modern del municipi.

David Vento

El director Territorial d’Educació, David Vento, ha destacat que “la bona col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat ha permés que les obres d’aquest institut finalitzaren abans del que es preveu (havien d’acabar a la primavera) i eliminar les aules prefabricades de La Torreta”.

Vento ha recordat que el pròxim curs La Torreta passarà a ser un centre integrat d’FP. “Ja és hora que Elx tinga un centre de referència en Formació Professional com a tal”, ha destacat.

Satisfacció en la comunitat educativa de La Torreta

La directora de l’IES La Torreta, Esther Montesinos, ha expressat la seua satisfacció per la posada en marxa del ‘Vicente Verdú’.

“Era un repte i una necessitat per a La Torreta i per a Elx. Ha costat molt, però significa que La Torreta guanya espai i pot créixer en formació professional. Significa que els nostres alumnes, tant els que són ací com els que s’han quedat allí, ja no han d’accedir a les aules prefabricades, tenen unes bones instal·lacions ací, allí continuen tenint les que teníem que millorarem amb el temps, però ja no entrarem a les aules prefabricades. Això crec que és el més significatiu”.

Montesinos ha assenyalat que “passem d’estar 1.600 alumnes i 180 professors en un centre habilitat fet per a 600, a poder estar en dos centres, allí es queden 1000, ací estem 500 alumnes i 65 professors, allí tenim 100, els hem distribuïts i això beneficiarà la qualitat de l’educació per a tots.