Mor als 73 anys Encarna Marco, exregidora de l’Ajuntament

Mor als 73 anys Encarna Marco, exregidora de l’Ajuntament

Carlos González, alcalde d’Elx, lamenta la pèrdua de la que va ser regidora d’Educació durant 12 anys, de qui destaca “la seua implicació, valentia i compromís com una constant en el treball que ha exercit”


Encarna Marco, que va ser regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Elx durant 12 anys, ha mort hui als 73 anys. L’alcalde d’Elx, Carlos González, lamenta profundament la seua pèrdua i assenyala:

“Ens ha deixat Encarna Marco. És una notícia molt trista per a la seua família, especialment per a la seua germana, Chón, i per al seu germà, Ramón, però també per a tots els que l’hem coneguda i hem viscut i compartit moltes situacions amb ella.

Encarna ha sigut una d’aquestes persones que no ha deixat indiferent ningú; que ha deixat la seua intensa i marcada empremta personal, en les múltiples facetes per les quals ha transitat.

Encarna Marco va ser una dona amb un paper destacat en la transició a la democràcia a Elx. De fet, va ser la primera secretària general de la UGT a la nostra ciutat després de la dictadura, i també va formar part de la direcció federal del sindicat.

Militant socialista des de 1974, membre dels òrgans de direcció política, regidora d’Educació des de l’any 1995 fins a 2007, regidora de Turisme des de 2007 fins a 2011, membre del Patronat del Misteri… Però sobretot, regidora d’Educació. En una entrevista en un mitjà de comunicació local va dir en 2011, poc abans de finalitzar la seua etapa com a regidora de l’Ajuntament d’Elx, que “El treball realitzat en Educació van ser els millors dotze anys de la meua vida política”. I de ben segur que ho van ser per a ella, però també per a la ciutat perquè el seu treball ha sigut vital per a aconseguir una educació pública de qualitat, per a aconseguir que el model educatiu d’Elx s’haja convertit en un referent en l’àmbit autonòmic i nacional.

Les expressions “implicació”, “valentia” i “compromís” han sigut una constant en el treball exercit per Encarna. Ella es bolcava al cent per cent en qualsevol que fora la seua tasca i el seu objectiu, no escatimava cap esforç, anava sempre molt més allà del raonablement exigible. El seu treball, la seua actitud, ens deixa un exemple molt clar del que és l’essència de la funció pública, sempre atenta a la realitat local, sempre decidida a impulsar canvis per a millorar els serveis públics essencials per al progrés i el benestar col·lectiu.

En el nostre record quedarà per sempre la forta personalitat d’Encarna, la seua honestedat, la passió amb la qual defensava tot allò en què creia, la seua confiança en els seus principis i en els valors que defensava. Les seues profundes conviccions socialistes. I també quedarà el seu somriure, aquell somriure, sincer, obert i intens que desbordava bondat i amistat.

La capella ardent s’instal·larà a la sala número 1 del tanatori d’Elx, on se celebrarà la cerimònia de comiat demà dia 12 a les 12.15 hores

Moltes gràcies, Encarna, per tot el que has fet, per tot el que ens has ensenyat, pel teu valuós exemple. Per a mi ha sigut un orgull compartir amb tu alguns moments importants de la nostra història recent; aprendre de tu i de la teua integritat, de la teua honestedat personal i política. Que aquestes línies servisquen per a expressar les meues condolences a la seua família i amics, però també com a testimoniatge de la meua admiració i del meu profund afecte cap a una dona excepcional que deixa un gran buit entre tants amics i companys i m’atrevisc a dir que a la ciutat al complet.”

La capella ardent s’instal·larà a la sala número 1 del tanatori d’Elx, on se celebrarà la cerimònia de comiat demà dia 12 a les 12.15 hores.