Neteja posa en marxa per primera vegada a Elx dotze nous vehicles de recollida de fem propulsats amb gas

Neteja posa en marxa per primera vegada a Elx dotze nous vehicles de recollida de fem propulsats amb gas

El regidor de l’àrea, Héctor Díez, destaca que aquests nous camions suposaran un increment del servei de recollida de residus a les pedanies i als barris, alhora que una millora de l’impacte ambiental, amb una disminució notable de les emissions C02 i amb una reducció de la contaminació acústica


La Regidoria de Neteja de l’Ajuntament d’Elx ha posat en marxa hui dotze nous vehicles de recollida de fem en tot el terme municipal. Aquests seran els primers camions en fase de proves que comencen a circular dels 30 que es preveu que s’incorporen progressivament fins al mes de març, quan està previst que la flota estiga renovada íntegrament, la qual cosa comportarà a la retirada dels vehicles obsolets que tinguen més de 20 anys de vida.

L’edil de l’àrea, Héctor Díez, ha assenyalat que “el servei està compost per quatre camions de càrrega lateral, dos camions de càrrega posterior, un camió rentacontenidors de càrrega lateral, tres camions bolquets per al servei de repàs i dos vehicles satèl·lits per al canvi de contenidors.

L’edil assenyala que “de moment estaran en fase de proves i s’aniran incorporant de manera progressiva fins al mes de març, quan està previst que la flota estiga renovada íntegrament”

Díez ha recordat que “es tracta dels primers vehicles de l’Ajuntament que funcionen a gas amb etiqueta ECO, la qual cosa permetrà reduir les emissions de C02”. “Són més silenciosos i compten amb l’última tecnologia, com ara localització de GPS per a l’optimització de rutes, cinc cambres i reducció del temps de recollida del contenidor a 44 segons, a més de noves mesures de seguretat”, ha detallat.

El regidor ha explicat que la incorporació d’aquests nous camions suposarà un increment exponencial del servei de recollida de residus a les pedanies i als barris, alhora que una millora de l’impacte ambiental, amb una disminució notable de les emissions dels vehicles i amb una reducció de la contaminació acústica.