Cultura recupera la Llotja Medieval com a espai expositiu amb la inauguració demà d’una mostra fotogràfica de Beatriz Navarro

Cultura recupera la Llotja Medieval com a espai expositiu amb la inauguració demà d’una mostra fotogràfica de Beatriz Navarro

Les instantànies de la il·licitana, que va faltar l’abril de 2021, són la seua particular visió sobre elements que doten d’identitat el municipi presents al nucli urbà, al Camp d’Elx i al litoral il·licità


La Regidoria Cultura recupera la Llotja Medieval com a espai expositiu, que inaugurarà demà dijous, a les 19.00 hores, l’exposició fotogràfica ‘Mirades eternes’ de la il·licitana Beatriz Navarro, morta a l’abril de 2021. Les instal·lacions situades a la plaça de Baix han albergat fins ara l’Oficina Tramitadora de l’Ajuntament d’Elx, que es trasllada a l’Estació d’Autobusos.

La mostra ‘Mirades eternes’, comissariada per María Ángeles Sánchez —que serà nomenada Filla Predilecta d’Elx divendres — i Gertrud Gómez, és la particular visió autoral de Navarro sobre els elements que doten d’identitat el municipi presents al nucli urbà, al Camp d’Elx i al litoral il·licità, com els monuments, les festes, el palmerar, les platges, el Fondo…

L’Oficina Tramitadora, creada durant la pandèmia per a canalitzar les ajudes econòmiques de l’escut social municipal, trasllada les seues operacions a l’Estació d’Autobusos

Segons la Càtedra Pedro Ibarra de la UMH, Navarro va aportar el seu talent a projectes de Turisme d’Elx, la Fundació Ruralcaja, la Fundació Universitària L’Alcúdia i en la guia Ciudades con encanto:Elche, editada per El País-Aguilar. En 2009 va publicar, juntament amb Vicente Verdú —Fill Predilecte d’Elx— i María Ángeles Sánchez el llibre Elche, siglo XXI, editat per l’Ajuntament d’Elx.

‘Mirades eternes’ estarà oberta al públic a la Llotja Medieval del 24 de febrer al 17 d’abril, de dimarts a dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 hores; els diumenges i festius només en horari matinal.

Oficina Tramitadora

L’Oficina Tramitadora de l’Ajuntament d’Elx va ser creada expressament durant la pandèmia per a canalitzar i tramitar les sol·licituds de bonificacions i d’ajudes econòmiques per part d’empreses i de particulars, com ara les relatives al rebut de l’aigua, a la rehabilitació d’habitatges, al Bus Lliure, les Parèntesis, i de l’IBI, entre altres.

Aquest servei continuarà donant una resposta unificada a les peticions ciutadanes d’ajudes oferides per àrees municipals com ara Drets Socials, Promoció Econòmica, Urbanisme, Recursos Humans i Intervenció.