Elx és una de les ciutats referents de la Comunitat Valenciana en el comerç

Elx és una de les ciutats referents de la Comunitat Valenciana en el comerç

El regidor de Comerç, Felip Sànchez, i el regidor de Promoció Lingüística, Carles Molina, assisteixen a la presentació dels estudis Ús del valencià en comerç detallista de Toni Marqués i Ús del valencià al comerç de proximitat i grans superfícies de Yaiza Pérez, pertanyents a la Col·lecció Rafael L. Ninyoles


Elx és una de les ciutats referents de la Comunitat Valenciana en el comerç, tal com han reflectit els estudis Ús del valencià en comerç detallista de Toni Marqués i Ús del valencià al comerç de proximitat i grans superfícies de Yaiza Pérez, pertanyents a la ´Col·lecció Rafael L. Ninyoles`.

El regidor de Comerç, Felip Sánchez, i l’edil de Promoció Lingüística, Carles Molina, juntament amb el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, i amb els autors dels llibres, Toni Marqués i Yaiza Pérez, van assistir ahir a la presentació de les publicacions al Centre de Congressos, la primera que es realitza dels nous títols de la col·lecció.

“Considerem des de la Regidoria de Comerç que l’ús del valencià en l’activitat comercial fomenta la fidelització de la clientela valencianoparlant i també és una manera de respectar els drets lingüístics de tota la població”, ha destacat Sànchez, que, a més, ha donat les gràcies a la Direcció General de Política Lingüística “per haver inclòs la nostra ciutat com un referent comercial del País Valencià”.

L’objectiu d’aquests treballs, realitzats sobre sis ciutats valencianes considerades referents comercials, és conéixer el grau d’utilització del valencià en l’àmbit comercial, tant oral com escrit, mitjançant la valoració de les retolacions externes i internes i les comunicacions entre comerços i clients.

“Aquests estudis donen una panoràmica de la utilització del valencià, tant per part dels comerciants i dels treballadors de les grans superfícies com de la mateixa clientela i les relacions que es poden establir entre ells”, ha explicat l’edil de Comerç.

Els deu estudis ja es poden consultar en la web de l’Arxiu Ninyoles.