L’Ajuntament aprova dos projectes que suposen la creació de més de 55.000 metres quadrats de zones verdes a Elx

L’Ajuntament aprova dos projectes que suposen la creació de més de 55.000 metres quadrats de zones verdes a Elx

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, explica que es tracta de la regeneració de l’hort de Rastoll, a l’avinguda de Candalix, i del nou jardí en Memòria de les Víctimes de la Covid, al costat del Cementeri Vell


La Junta de Govern Local ha aprovat hui dos nous projectes de l’Estratègia DUSI que suposaran la creació a Elx de dues noves zones verdes al municipi amb més de 55.000 metres quadrats. Així ho ha anunciat hui el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, que ha aclarit que hui s’han adjudicat el projecte de regeneració de l’hort de Rastoll, a l’avinguda de Candalix, i el nou Jardí en Memòria de les Víctimes de la Covid (al costat del Cementeri Vell).

“Estem parlant de dos grans projectes de creació de zones verdes de l’Estratègia DUSI de fons europeus que es materialitzaran en aquesta mateixa legislatura i que suposaran que Elx guanye 55.000 metres quadrats de zones verdes gràcies a una inversió d’1,4 milions d’euros. Dues actuacions que suposaran un important canvi de regeneració urbana, tant en l’accés a Elx des d’Alacant com al voltant del Cementeri Vell. “

La regeneració de l’hort de Rastoll, situat a l’avinguda de Candalix, suposa una actuació sobre una superfície de 5.000 metres quadrats que actualment són dos solars ocupats per vehicles.

“Aquesta actuació transformarà aquesta zona que passarà a tindre una configuració d’hort tradicional, una part, i de parc obert totalment accessible, combinant en aquest diferents tipus de paviments i suposarà la plantació d’un bon nombre de palmeres i d’espècies autòctones”, ha indicat Díez. A més, ha afegi que “amb aquesta actuació aconseguim recuperar un hort que va desaparéixer totalment del mapa d’Elx, que connecta els horts de la zona nord amb els de la zona centre i que suposa regenerar una zona que actualment està molt degradada i millorar així la imatge de la façana d’accés a Elx des de l’avinguda d’Alacant”.

L’obra ha sigut adjudicada per 496.000 euros a una UTE formada per tres empreses il·licitanes i el seu termini d’execució serà de sis mesos.

La segona gran actuació adjudicada hui per la Junta de Govern Local ha sigut la creació d’un gran parc en la façana est del Cementeri Vell en memòria de les víctimes de la Covid.

El projecte se centra en una superfície de més de 50.000 metres quadrats entorn del Cementeri Vell, un gran solar que actualment s’utilitza com a aparcament en els dies de màxima afluència al cementeri.

“Es procedirà a regenerar tota la zona amb vegetació autòctona, arbrat, amb la creació de caminals interns per als vianants amb diferents tractaments i totalment accessibles. També comptarà amb jocs biosaludables, jocs infantils, així com una gran zona d’aparcament de 5.000 metres quadrats”.

Díez ha indicat que amb aquesta actuació s’acabarà d’urbanitzar tot l’entorn del Cementeri Vell, que s’ha quedat dins del nucli urbà i que a poc a poc, amb diferents actuacions municipals, s’ha anat envoltant de zones verdes per al gaudi dels veïns i de les veïnes.

Aquesta actuació ha sigut adjudicada per 872.900 euros i té un termini d’execució de cinc mesos.

Altres assumptes de la Junta de Govern

En l’àrea de Contractació s’ha realitzat proposta d’adjudicació del contracte d’instal·lació de calderes de gas i plaques fotovoltaiques per a eficiència energètica en la coberta del pavelló poliesportiu Esperanza Lag.

També s’ha aprovat la modificació de crèdit 2 del pressupost de 2022 per incorporació de crèdits de 2021. “Molts dels grans projectes que està duent a terme el Govern Local són de gran envergadura i estan transcendint al present exercici. En aquest cas s’incorporen prop de 4 milions d’euros per a dur a terme projectes com l’hort de Rastoll, la creació del Memorial de Víctimes de la Covid, l’enllumenat de Bonavista o els honoraris del despatx d’arquitectes que està redactant el projecte de la passarel·la per a connectar el barri d’Altabix amb la zona est del nucli urbà.