L’Ajuntament d’Elx commemora el Dia Internacional del Càncer Infantil amb un vídeo d’infants que van aconseguir superar la malaltia

L’Ajuntament d’Elx commemora el Dia Internacional del Càncer Infantil amb un vídeo d’infants que van aconseguir superar la malaltia

El Saló de Plens acull la lectura del manifest que reivindica la necessitat d’invertir més recursos en investigació i de visibilitzar aquest problema que afecta més de 400.000 xiquets a tot el món


L’Ajuntament d’Elx s’ha sumat hui, dimarts 15 de febrer, a la commemoració de la celebració del Dia Internacional del Càncer Infantil i ha posat rostre a aquesta patologia amb un vídeo de testimoniatges de xiquets i de xiquetes que van aconseguir superar-la. A l’acte, que ha tingut lloc al Saló de Plens, ha assistit la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, el vicepresident d’Aspanion a Alacant, Alejandro López, el president provincial d’AECC, Juan José Liceran, i els responsables sanitaris dels hospitals de la ciutat. A més, també han sigut presents membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal.

L’edil, que ha agraït al personal sanitari la seua labor incansable dia a dia per salvar vides, ha mostrat el suport municipal a Aspanion, una associació amb la qual l’Ajuntament col·laborarà econòmicament a través d’un conveni amb la finalitat d’ajudar-los en la seua lluita contra aquesta malaltia.

Galiana ha destacat que “commemorem aquest dia amb l’objectiu de conscienciar i de sensibilitzar la societat sobre aquesta malaltia i sobre la necessitat que totes les xiquetes i els xiquets amb càncer tinguen un diagnòstic i un tractament adequats”.

Durant l’acte s’ha realitzat la lectura del manifest que reivindica la necessitat d’invertir més recursos en investigació i d’habilitar els mecanismes en la sanitat perquè aquests pacients disposen de tota la informació sobre la seua malaltia, els seus tractaments i les seues possibles conseqüències. A més, s’han projectat dos vídeos. Un amb el testimoniatge d’un menor que ha superat la malaltia i l’altre amb les experiències de més xiquets i xiquetes amb càncer i de les vivències que han experimentat familiars de pacients amb aquesta patologia.

La regidora de Sanitat, Mariola Galiana, mostra el suport municipal a Aspanion, una associació amb la qual l’Ajuntament col·laborarà econòmicament a través d’un conveni amb la finalitat d’ajudar-los en la seua lluita contra aquesta malaltia

Segons ha puntualitzat la regidora, cada any són diagnosticats de càncer més de 400.000 xiquets a tot el món. “Una xifra alarmant. No obstant això, el nostre sistema sanitari, els seus professionals i els avanços en investigació dels últims anys han fet possible una taxa de supervivència del 80%”, ha assenyalat.

Galiana ha posat el focus en la importància que té la millora de la qualitat de vida dels pacients i dels seus familiars. Així mateix, ha manifestat el seu reconeixement a la valentia, la força i la resiliència de les xiquetes i dels xiquets malalts i als seus familiars.

Per part seua, Alejandro López, que ha sigut l’encarregat de llegir el manifest, ha agraït al Consistori la seua implicació i ha apel·lat la població a participar en iniciatives que ajuden a superar la patologia.