Arranquen les obres de regeneració de l’hort de Rastoll amb una inversió de quasi mig milió d’euros i un termini d’execució de sis mesos

Arranquen les obres de regeneració de l’hort de Rastoll amb una inversió de quasi mig milió d’euros i un termini d’execució de sis mesos

L’edil de l’àrea, Ana Arabid, explica que s’aprofitarà per a urbanitzar part del carrer Antoni Antón Asencio, millorar l’enllumenat públic i les voreres de l’entorn i construir un carril bici entre les avingudes Candalix i Joan Carles I


Arranquen les obres de regeneració de l’hort de Rastoll, a Altabix, amb una inversió de 496.137 euros i un termini d’execució de sis mesos. La titular d’Urbanisme, Ana Arabid, ha explicat que els treballs ja han començat en part de l’àrea que ocupava l’antiga fàbrica de calçat de FACASA, a l’avinguda de Candalix. L’actuació concreta té lloc entre la mateixa via i el carrer Martín de Torres, en una superfície de 5.000 metres quadrats ocupada en l’actualitat per dos descampats usats com a aparcament provisional.

A més, aquesta intervenció que es materialitzarà amb els fons EDUSI –és a dir, cofinançada al 50% entre el Govern local i la Comissió Europea– aprofitarà per a urbanitzar part del carrer Antoni Antón Asencio –que divideix ambdós solars–, millorar l’enllumenat públic i les voreres de l’entorn i construir un carril bici entre les avingudes Candalix i Joan Carles I.

Els treballs per a recuperar l’hort històric seguint el model tradicional, finançat amb fons EDUSI, compleixen amb els requeriments derivats de la protecció del palmerar com a Bé d’Interés Cultural (BIC)

Aquest nou pulmó verd per al barri d’Altabix, tal com ha recordat Arabid, recuperarà l’hort històric de palmeres de Rastoll amb la seua morfologia tradicional. Així mateix, la responsable municipal ha precisat que les obres, després d’haver sigut exposades a la Mesa de Patrimoni a tècnics de la Conselleria de Cultura a l’octubre de 2021, compleix amb els requeriments derivats de la protecció del palmerar com a Bé d’Interés Cultural (BIC).

La recuperació de l’hort de Rastoll, que va eixir a concurs per 650.000 euros a l’abril de 2021, s’emmarca en els objectius de regeneració i de modernització de l’espai públic de l’Equip de Govern amb actuacions previstes com la zona verda en memòria de les víctimes del coronavirus a l’entorn del Cementeri Vell, la reforma en execució del jardí d’Andalusia, la millora del carrer Olegario Domarco Seller o el nou Passeig de Germanies amb la posada en valor del refugi antiaeri.