Elx prepara el 8 de Març amb un programa d’activitats entorn de l’empoderament i la reivindicació de l’espai de les dones

Elx prepara el 8 de Març amb un programa d’activitats entorn de l’empoderament i la reivindicació de l’espai de les dones

L’edil de l’àrea, Mariano Valera, juntament amb la promotora d’Igualtat de l’Ajuntament, Elena Lara, presenta la campanya ‘D’invisibles a invencibles. Dones invencibles, les d’abans, les d’ara i les de demà’ amb tallers, jornades i la lectura del manifest a la plaça de Baix


Elx calfa motors per al 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, ha presentat aquest matí, al costat de la Promotora d’Igualtat l’Ajuntament, Elena Lara, la campanya i les activitats preparades de cara a l’efemèride, a més de les anomenades Rutes Lila. ‘D’invisibles a invencibles. Dones invencibles, les d’abans, les d’ara i les de demà’ és el claim atemporal de la campanya que engloba les accions, un crit d’empoderament a la reivindicació de l’espai de les dones de diferents generacions. “Totes elles unides, ressaltant el concepte de sororitat que ens portarà a aconseguir metes encara per aconseguir”, ha destacat Valera.

L’edil ha informat que 8 de Març, a les 12.00 hores a la plaça de Baix, la cap de Serveis Socials del Consistori i la presidenta del menjador social Al-Taufik, María Eugenia Bermúdez, realitzaran la lectura de manifest institucional de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) personalitzat per a Elx amb la interpretació part de l’alumnat de l’IES Montserrat Roig de la cançó Hay algo en mí; de Miriam Rodríguez, acte simbòlic de la lluita de totes les dones al llarg d’història, que inclou una solta de globus morats ecològics.

Imagen Rutas Lilas 8M

A més, els dijous 3, 10, 17, 31 de març i el 7 d’abril es reprendran les Rutes Lila, pel nucli urbà, pels carrers amb nom de dona, per a visibilitzar dones importants en la història, tant il·licitanes com d’altres procedències i per a fomentar també així la vida saludable entre la població. La Ruta 1 (Altabix-Nou) se celebrarà el dijous 3 de març a les 10.00 hores amb punt de trobada al CEIP Clara Campoamor; la 2 (Altabix-“Travalon”), el 10 de març a les 15.30 a la rotonda d’ASFEME; la 3 (Carrús-Casablanca), el 17 de març a les 10.00 al jardí Pilar Miró; la 4 (Carrús-Toscar), el 31 de març a les 10.00 al Centre Social Polivalent de Carrús; i el 5 (El Pla-Centre), el 7 d’abril a les 10.00 a la Universitat CEU.

Així mateix, se celebraran les ‘Jornades per la Igualtat: Salut Sexual de les Dones’, una trobada de la mà d’expertes de l’Associació Dones per a la Salut de Madrid. Sonia Lamas abordarà les desigualtats en salut sexual i ginecològica i Pilar Farelo ens parlarà sobre la sexualitat femenina des de la perspectiva de gènere; tot això el pròxim dia 17 de març, al Centre de Congressos, de 17.00 a 19.00 hores. La inscripció haurà de fer-se a través del correu electrònic a igualdad@elche.es amb l’assumpte “JORNADES”.

Seguint la temàtica, Dones per a la salut impartirà un taller de sexualitat per a dones el 18 de març, de 17.30 a 19.30 hores, a la Casa de la Dona –situada al Centre Social Altabix-Universitat–; una activitat on poder expressar-se lliurement sobre com es viu la sexualitat i quina potencialitat pot tindre. Les interessades podran inscriure’s per correu electrònic amb l’assumpte “TALLER”.

A més, s’organitzaran tallers d’autodefensa per a dones impartits de manera altruista pel dojo de TRIBOO Elx Crossfit, que serà a les instal·lacions de Casa de la Dona el pròxim 14 i 15 de març en dues sessions, de 18.00 a 20.00 hores. Les places són limitades i la inscripció es realitza per correu electrònic amb l’assumpte “AUTODEFENSA”.

El responsable municipal manifesta que “ens sumem a les accions desenvolupades per la Coordinadora Feminista i a la manifestació del 8 de Març, que partirà de la plaça de l’Aparadora a les 19.00 hores i que conclourà a la plaça de Baix”

La conferència-taller ‘Empoderades per a construir el futur’ sobre el lideratge femení a càrrec d’Isabel Selva i Alejandro de la Vega, on donaran eines per a aconseguir els nostres objectius. Aquesta activitat, oberta a totes les il·licitanes, tindrà lloc al Centre de Congressos el 23 de març, de 17.00 a 20.00 hores, prèvia inscripció per correu electrònic amb l’assumpte “EMPOWERING”.

Igualment, al març continuaran les representacions de Mili, reportera superstar i Caperucita Roja, al CEIP Giner de los Ríos, representacions entorn dels valors de la igualtat que des de gener es realitzen als diferents col·legis d’Elx.

L’edil, que ha convidat tota la ciutadania a participar en les activitats proposades per a commemorar el 8 de Març, ha destacat que, des de l’Ajuntament, “ens sumem a les accions desenvolupades per la Coordinadora Feminista i a la manifestació del 8 de Març, que partirà de la plaça de l’Aparadora a les 19.00 hores i que conclourà a la plaça de Baix”.

Un cartell intergeneracional

Al cartell s’ha emprat la il·lustració com a recurs gràfic i colors vius i cridaners per a captar l’atenció, i una tipografia molt llegible que funciona per a totes les adaptacions de la campanya: autobusos, cartells, mupis, fullets, xarxes socials… L’estil de la il·lustració és d’inspiració pop dels noranta, l’ús de línies cridaneres gruixudes en color negre i una varietat de colors aporten el valor reivindicatiu que es vol transmetre per a fer reflexionar a la societat.